Logo
  • Nieuws
  • 27 oktober 2015
  • Mariel Hovemann

Gerechtshof: Loonakkoord ambtenaren is geldig

Vakbond FNV heeft de hogerberoepszaak verloren. Het gerechtshof in Den Haag heeft geoordeeld dat het overleg over de loonsverhoging open en reëel is geweest en dat met de instemming van de drie andere vakbonden voldaan is aan de vereiste meerderheid van stemmen om het loonakkoord te sluiten.

Beeld Gerechtshof: Loonakkoord ambtenaren is geldig

Het loonakkoord is gesloten tussen de overheid en de vakcentrales CNV, CMHF en het Ambtenarencentrum. In het akkoord is een totale loonsverhoging afgesproken van 5,05 procent voor 2015 en 2016. Ook krijgen de ambtenaren er eenmalig 500 euro bij. FNV heeft het akkoord niet ondertekend. Mede omdat volgens de vakcentrale de loonsverhoging voor een deel wordt betaald uit een versobering van de pensioenen.

Onrust pensioensector

De FNV blijft van mening dat de verslechtering van het ABP-pensioen niet acceptabel is. Het kabinet nodigt de bonden en betrokken werkgevers uit voor overleg. De FNV vindt dit heel verstandig. “De ontwikkelingen binnen de pensioenwereld en de onrust binnen de sector geven daar alle aanleiding toe,” aldus Ruud Kuin, vicevoorzitter van de FNV.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.