Logo
  • Nieuws
  • 26 augustus 2024
  • Bron: ANP

Australiërs mogen voortaan werkgever negeren buiten werktijd

Australiërs mogen voortaan onbelangrijke telefoontjes of e-mails van hun werkgever die buiten werktijd binnenkomen negeren. Dat komt door nieuwe wetgeving die sinds maandag van kracht is. Als werkgevers toch contact opnemen, riskeren zij een boete die kan oplopen tot omgerekend ruim 56.000 euro.

Beeld Australiërs mogen voortaan werkgever negeren buiten werktijd

"Voor veel Australiërs geldt denk ik dat ze gefrustreerd raken omdat er van hen verwacht wordt dat ze 24 uur per dag op hun telefoon zitten", stelde de Australische premier Anthony Albanese maandag in gesprek met de nationale omroep. "Ze  krijgen niet 24 uur per dag betaald, dus hoeven ze ook niet 24 uur per dag te werken", aldus de premier.

Geschillencommissie

De wet geldt per direct voor middelgrote en grote bedrijven. Voor kleine bedrijven gaan de nieuwe regels pas over een jaar gelden. Als werkgever en werknemer het niet eens worden over een telefoontje of mail, bijvoorbeeld of deze al dan niet belangrijk is, kunnen zij naar een geschillencommissie stappen.

Tijdens een workshop op HR DAY 2024 geven Leon Hoornweg (ReulingSchutte) en Petra Willems (LWYRS) een interactieve introductie over mediationvaardigheden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komt aan de orde wanneer mediation van toegevoegde waarde kan zijn en welk verband er gelegd kan worden met onderhandelen in het algemeen en de Harvardmethode in het bijzonder. Ervaar en leer hoe je met bepaalde technieken de scherpe randjes van een discussie kunt afschaven en tot de kern kunt komen.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.