Logo
  • Nieuws
  • 28 mei 2015

Loonconflict: V&D en bonden weer in gesprek

Volgens het Amsterdamse gerechtshof zijn de risico’s te groot om op hun uitspraak te wachten en raadde de directie van V&D en de bonden dan ook aan om nog één keer met elkaar in gesprek over een oplossing voor het loonconflict.

Beeld Loonconflict: V&D en bonden weer in gesprek

De rechter zei woensdag tijdens het door V&D aangespannen hoger beroep dat V&D er rekening mee moet houden dat de voorgenomen korting van de salarissen niet kan doorgaan zo meldt de Volkskrant. Beter is dus om niet op de uitspraak te wachten en nu met elkaar in gesprek te gaan. Beide partijen stemden daarmee in.

Alternatieven

V&D heeft naar eigen zeggen een nieuwe strategie uitgezet die het warenhuis binnen twee jaar weer winstgevend moet maken. Maar er moet eerst bespaard worden onder andere door loonverlaging van 5,8 procent. Het alternatief is gedwongen ontslagen of een faillissement aldus het concern.

Onafhankelijk mediator

Peter Ingelse, de voormalig voorzitter van de Ondernemingskamer leidt de gesprekken. Dit op aanraden van de rechter. De uitspraak staat voor 8 juli mochten de partijen er voor 30 juni toch niet uitkomen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.