Logo
  • Nieuws
  • 21 september 2016

Werkgevers lopen besparingen mis door onvoldoende benutten WKR-budget

Werkgevers in Nederland verwachten dat bijna een half miljard van het werkkostenbudget als onderdeel van de werkkostenregeling (WKR) onbenut wordt gelaten in 2016. Het gevolg is dat deze werkgevers werknemers onthouden van fiscale voordelen. Bovendien profiteren deze  werkgevers niet optimaal van een mogelijke besparing op sociale lasten.

Beeld Werkgevers lopen besparingen mis door onvoldoende benutten WKR-budget

Uit de tweede editie van het Nationaal Werkkostenregeling Onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Effectmeting in opdracht van FiscFree. Top 3 redenen voor het niet volledig benutten van het WKR-budget:

  1. Het is geen doel op zich om het hele budget op te maken (62%)
  2. Werkgevers hebben te weinig vergoedingen en verstrekkingen om aan te bieden (32%)
  3. Werkgevers zijn nog steeds bang om het budget te overschrijden (26%)

Denkfout werkgevers

“Wij merken dat er nog steeds veel werkgevers zijn die denken dat het niet besteden van het WKR-budget nog altijd de goedkoopste optie is," aldus Bob Dijksma, directeur van FiscFree. “Niets is minder waar! Werkgevers die de WKR wél goed  benutten, bieden hun werknemers leuke en interessante extra’s aan, zoals bijvoorbeeld een fiets, een pc of een fitnessabonnement met belastingvoordeel. Deze aankoop wordt verrekend met brutoloonbestanddelen van deze werknemers, waardoor het de werkgever niets kost (budgetneutraal). Bovendien realiseert de werkgever óók nog eens een besparing op z’n sociale lasten (zo’n 18%), omdat hij uiteindelijk minder salaris uitbetaalt."

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.