Logo
  • Nieuws
  • 10 februari 2017
  • mr. K.P.D. Vermeulen
  • Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

De 9 vuistregels voor een gezond gebouw

Mensen die in duurzaam gecertificeerde gebouwen werken voeren cognitieve taken beter uit en hebben een betere nachtrust dan degenen die in niet duurzame gebouwen werken. Dit blijkt uit onderzoek van de Harvard University zo meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

Beeld De 9 vuistregels voor een gezond gebouw

In tien gebouwen in vijf verschillende steden onderzochten de wetenschappers gebouwaspecten, zoals verlichting, thermisch comfort, luchtkwaliteit, ventilatie, geluid en vocht. Om na te gaan wat de effecten van deze aspecten op de werknemers zijn monitorden de onderzoekers de gezondheidsdata van 24 proefpersonen. Dit deden ze aan de hand van cognitieve testen en data uit wearables.

Uit de testen bleek dat de proefpersonen die in groene gebouwen werkten, tot 26 procent hoger scoorden op de cognitieve functietest dan de proefpersonen die niet in groene gebouwen werkten. Verder hadden de proefpersonen in groene gebouwen 30 procent minder symptomen van het 'sick building'-syndrome en was hun slaapkwaliteit 6 procent hoger dan de mensen die niet in duurzame gebouwen werkten.

De Amerikaanse universiteit heeft naar aanleiding van voorgaande wetenschappelijke onderzoeken negen vuistregels voor een gezond gebouw ontwikkeld:

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.