Logo
  • Nieuws
  • 4 oktober 2011
  • Mariel Hovemann

Werknemers in horeca minst ziek

Het gemiddelde ziekteverzuim kwam in Nederland in het tweede kwartaal van 2011 uit op 4,1 procent. Het verzuim was in de horeca met 2,5 procent het laagst zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Beeld Werknemers in horeca minst ziek

Het ziekteverzuim in Nederland heeft zich de laatste jaren vrijwel gestabiliseerd. In het tweede kwartaal van 2011 lag het op 4,1 procent. Een jaar eerder was dit 4,0 procent.

 

Hoogste verzuim

Het openbaar bestuur, het onderwijs en de industrie zijn de bedrijfstakken met het hoogste ziekteverzuim, 5,1 procent. Ook in de gezondheidszorg lag het verzuim relatief hoog (5,0 procent).

 

Laagste maar wel toename

De horeca had in het tweede kwartaal van 2011 het laagste ziekteverzuim. Het is echter wel toegenomen, van 2,1 procent naar 2,5 procent.

 

Grootte bedrijf

Grote bedrijven (> 100 werknemers) hadden in het tweede kwartaal 2011 een verzuim van gemiddeld 4,8 procent. Bij kleine bedrijven was dit 1,9 en bij middelgrote bedrijven 3,5 procent.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.