Logo
  • Nieuws
  • 28 augustus 2012
  • Mariel Hovemann

Minder re-integratie in 2011 dan jaar eerder

Eind 2011 volgden bijna 230.000 personen in Nederland een re-integratietraject dat werd aangeboden door een gemeente. Dat waren ruim 17.000 minder dan een jaar eerder zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Beeld Minder re-integratie in 2011 dan jaar eerder

Ook blijkt uit de cijfers dat personen jonger dan 45 jaar naar verhouding vaker een re-integratietraject volgen dan 55-plussers. Zo is van de bijstandsontvangers met re-integratie 60 procent jonger dan 45 jaar, terwijl deze groep de helft van de bijstandsontvangers uitmaakt. Voor bijstandsontvangers van 55 jaar en ouder geldt het omgekeerde.

 

Re-integratie uit bijstand

Twee derde van alle personen met re-integratie heeft een bijstandsuitkering. Ook niet-uitkeringsgerechtigden kunnen bij een gemeente aankloppen voor een re-integratietraject. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de re-integratie van personen in de bijstand.

 

Loonkostensubsidie

Bijna 8 procent van alle personen met een re-integratietraject werkt met een loonkostensubsidie aldus het CBS. Loonkostensubsidies komen naar verhouding het meest voor bij re-integrerende 55-plussers. Van hen had 15 procent eind 2011 gesubsidieerde arbeid. Een deel hiervan bestaat nog uit zogenaamde Melkert-banen (gestart vóór 2004).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.