Logo
  • Nieuws
  • 2 mei 2016
  • Bron: www.wageningenur.nl

Vitaliteitstip: bied snackgroenten aan tijdens vergaderingen

Het aanbieden van snackgroenten  op het werk is een effectieve manier om de groenteconsumptie van werknemers te stimuleren. Consumenten kunnen snackgroenten makkelijk en snel eten bij vergaderingen. Dit in tegenstelling tot fruit dat vaak geschild of gesneden moet worden en afval geeft.

Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen UR in samenwerking met Greenco, Albron, FMHaaglanden, Bayer/Nunhems en GroentenFruit Huis blijkt dat. Veelal kiezen consumenten voor een ongezondere snack zoals koekjes of gefrituurde snacks. Deze zijn naast aantrekkelijk en gemakkelijk, ook wat vaak wordt aangeboden. Nieuwe, gezonde snackgroenten-concepten spelen in op de behoefte naar gezondheid en passen goed in het catering aanbod.

Uitkomsten veelbelovend

In het project ‘Meer groente en fruit voor iedereen’ onderzocht Wageningen UR de consumptie van snackgroenten op de werkplek. Twee weken lang bood foodserviceorganisatie Albron de medewerkers van FMHaaglanden snackgroenten aan tijdens vergaderingen. Gedurende zes weken deden ze dat ook in 12 bedrijfsrestaurants over het land verspreid.

Victor Immink van Wageningen UR: “De uitkomsten zijn veelbelovend. De consumptie van de snackgroenten tijdens de vergaderingen was gemiddeld 74 gram per persoon per vergadering. Dit is 37% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten. Bij een kwart van de vergaderingen was dit zelfs meer dan 100 gram per persoon.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.