Logo
  • Nieuws
  • 5 januari 2011
  • Dagmar Hendriks

What’s Hot & What’s Not in 2011 binnen HR?

Het jaar 2010 ligt weer achter ons. Er zijn verschillende thema’s en termen regelmatig in het nieuws gekomen. In 2011 zal dat niet anders zijn. Wat wordt dit jaar 'hot' en wat raakt ‘uit de mode’?

Beeld What’s Hot & What’s Not in 2011 binnen HR?

Hot

Sinds enige tijd kun je met een spaar- of beleggingsrekening belastingvrij voor je pensioen zorgen. Nu het pensioenstelsel onder druk komt te staan, wordt het tijd om het heft in eigen handen te nemen. 

Premier Rutte wil de spaarloonregeling en de levensloopregeling in elkaar schuiven tot de ‘vitaliteitsregeling.’

Waarom? Omdat we in 2011 geen zin hebben in gezoek naar dat ene loonstrookje van mei vorig jaar, maar het eenvoudig digitaal kunnen terugvinden.

Omdat tijd nou eenmaal geld is.

Omdat bonussen in dit geval niet verkeerd zijn.

2011 is het jaar waarin HNW nou eens eindelijk een doorbraak kan maken. En anders zetten we het volgend jaar gewoon bij het lijstje NOT...

De werkkostenregeling werd in 2010 nog als complex ervaren. U heeft nu weer een heel jaar de tijd om te beslissen of u de overstap maakt.

Omdat het spreekwoord: ‘meten is weten’ ook in 2011 blijft gelden.

 

Not

Driekwart van de pensioenfondsen heeft te weinig geld om de pensioenen te laten meestijgen met de inflatie. Dat zegt al genoeg, toch?

Het kabinet wil de spaarloonregeling en de levensloopregeling in elkaar schuiven tot de ‘vitaliteitsregeling.’ Feitelijk zal daarme de spaarloonregeling verdwijnen.

Omdat een collega die stinkt naar alcohol, brabbelt en luidruchtig praat nooit 'hot' kan zijn!

Uit onderzoek blijkt dat 40 procent van de managers juist gestrest terugkomt van vakantie. Laat die managers dan maar lekker thuis blijven…

Omdat dat gezeur over bezuinigen ons nu toch wel de keel uit gaat hangen. En omdat de kosten voor de baten komen.

Hot or Not?

Let op bij het vaststellen van u WGA eigenrisicodragerschap. De premie van de WGA-premie zou nagenoeg gelijk zijn aan het percentage van vorig jaar. Maar er zit een addertje onder het gras. UWV geeft hierbij niet aan dat het gemiddeld werkgeversrisico wordt verlaagd en dat de correctiefactor wordt verhoogd. Juist deze twee gegevens zijn van essentieel belang voor de werkelijke premie. Beslist u zelf.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.