Logo
  • Nieuws
  • 15 juli 2014
  • Willem Dercksen

Wetsvoorstel medeverantwoordelijkheid opdrachtgever voor VAR

Staatssecretaris Wiebes van Financiën verwacht het wetsvoorstel waarin de medeverantwoordelijkheid van de opdrachtgever voor de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) wordt geregeld eind augustus naar de Tweede Kamer te kunnen sturen. Hij heeft de Kamer dit per brief laten weten.

Beeld Wetsvoorstel medeverantwoordelijkheid opdrachtgever voor VAR

Momenteel wordt nog onderzocht of de aanvrager bij het invullen van de webmodule duidelijk kan worden gemaakt waar de opdrachtgever medeverantwoordelijkheid voor moet aanvaarden en als dat kan of de bouw van de webmodule daardoor geen vertraging oploopt. In de loop van augustus is duidelijk of dit (tijdig) kan en daarna gaat het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer.

Verlenging termijn huidige VAR's

Vooruitlopend op het indienen van het wetsvoorstel laat Wiebes alvast weten dat de huidige VAR-houders – in afwachting van de indiening van het wetsvoorstel rond de VAR en de besluitvorming daarover – geen verzoeken voor het kalenderjaar 2015 hoeven te doen. De voor het kalenderjaar 2014 afgegeven VAR’s kunnen ook gedurende de eerste maanden van het kalenderjaar 2015 nog worden gebruikt. De termijn van de verlengde geldigheidsduur van de voor het jaar 2014 afgegeven VAR’s is afhankelijk van de besluitvorming in de Staten-Generaal over het wetsvoorstel. De Belastingdienst zal hierover gaan informeren.

Alles over flexibele arbeidsrelaties

Met dit rapport – aangepast aan de Wet werk en zekerheid - beschikt u over de ultieme handleiding om aan de slag te kunnen met de meest gebruikte flexibele arbeidscontracten, waaronder:

- Nulurencontract (inclusief essentiële bepalingen)
Min/maxcontract
Inleencontract bij detachering
Freelance contract
Contract voor bepaalde tijd

Daarnaast vindt u informatie over Uitzenden en Payrolling. Wilt u aan de slag met flexibele arbeidscontracten en wilt u alles weten over de Wet werk en zekerheid? Download dan het rapport 'Flexibele arbeidsrelaties en Wet werk en zekerheid'.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.