Logo
  • Nieuws
  • 30 oktober 2012
  • Siem Kannekens

Volgens ondernemers werkt bestaande VAR prima

Het grootste deel van de ondernemers heeft geen probleem met de huidige Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). Dit blijkt uit een ondernemerspoll van MijnBedrijf onder 285 mkb-ers en zzp’ers.

Beeld Volgens ondernemers werkt bestaande VAR prima

De belangrijkste conclusie van het onderzoek is opvallend aangezien staatssecretaris Frans Weekers van Financiën eerder meldde dat de VAR-verklaring moet worden vervangen. Daarnaast kwam Stichting ZZP Nederland begin oktober met een eigen ZZP-verklaring om de VAR-problemen rondom zelfstandigen zonder personeel op te lossen.

 

VAR functioneert prima

De webmodule die de overheid als alternatief voor de VAR heeft ontwikkeld is weinig populair: 6 procent stemde op deze optie. Ook een aangepaste versie van deze webmodule is volgens ondernemend Nederland geen verbetering: slechts 4% stemde hiervoor.

 

Het idee van Stichting ZZP Nederland werd beter beoordeeld omdat 30 procent dit een goed plan vindt. Tegelijkertijd vindt maar liefst 60 procent van de ondervraagden dat de huidige Verklaring Arbeidsrelatie goed functioneert en niet aan vervanging toe is.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.