Logo
  • Nieuws
  • 12 januari 2015
  • Mariel Hovemann
  • Bron: De Unie

Vakbond de Unie staakt niet meer

"Staken levert niks op, daarom doet De Unie dat niet meer. Als argumenten aan tafel niet helpen, dan helpt een polonaise op het Malieveld zeker niet. Wat helpt, is een goed gesprek met de werkgevers over waar ook wij werknemers met dit land naar toe willen".

Beeld Vakbond de Unie staakt niet meer

Dat zegt Reinier Castelein, voorzitter van De Unie, de vakorganisatie voor Middelbaar en Hoger Personeel. Volgens hem kunnen werknemers niet langs de zijlijn blijven staan. “De Unie Arbeidsmonitor laat nu al zien dat harde acties of stakingen niks gaan opleveren. Integendeel: er gaan in 2015 nog 100.000 banen verloren,” aldus de voorzitter.

Hybride loopbaan

Omdat het nieuwe ontslagrecht en de veranderde arbeidsmarkt de positie van werkgevers volgens Castelein versterken, wil de Unie kijken naar ruimere scholingsmogelijkheden. “En werknemers voorbereiden op de hybride loopbaan waarin verschillende vormen van loondienst, uitzendwerk en ZP-schap te combineren zijn.”

In 2015 wil de vakbond er dan ook aan de onderhandelingstafel uitkomen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.