Logo
  • Nieuws
  • 29 januari 2013
  • Mariel Hovemann

Afvalverwijderaar voert definitief 4x9 uur in

Na een proef van een jaar heeft afvalverwijderaar Avri besloten de vierdaagse werkweek voor de medewerkers afvalinzameling definitief in te voeren. Uit een onderzoek blijkt dat 92 procent van deze medewerkers hier voorstander van is. Avri is hiermee een van de pioniers op het gebied van 4 x 9 uur werken bij uitvoeringsdiensten van de overheid.

Tijdens de proef in 2012 werden met name gezondheid en welzijn van het personeel gemonitord. Hieruit bleken geen nadelige gevolgen voor de gezondheid van de 80 medewerkers afvalinzameling aldus de afvalverwijderaar. Wat welzijn betreft waren verreweg de meeste van deze werknemers zelfs positief, vanwege de extra roostervrije dag die dit oplevert. Zo gebruiken werknemers met jonge kinderen deze vaak als papa- of mamadag, waardoor ze kosten voor kinderopvang kunnen uitsparen.

 

Moderne werknemers

Avri is met het 4 x 9 uur werken volgens HP De Tijd een pionier die goed inspeelt op behoeften van moderne werknemers. De afvalverwijderaar denkt zelf hierdoor aantrekkelijk te zijn en blijven als werkgever.

 

Besparing

De voordelen zijn volgens Avri de afname van woon-werkverkeer van personeel. Naast dat het goed is voor het milieu leidt het tot een bedrijfsmatige besparing op de vergoeding voor reiskosten. Een ander bedrijfsvoordeel is dat personeel en materieel efficiënter kunnen worden ingezet. In totaal realiseert Avri door het 4 x 9 uur werken een jaarlijkse besparing van circa € 100.000.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.