Logo
  • Partnerbijdrage
  • Achtergrond
  • 15 oktober 2024
  • Indeed Beeld: Indeed

Podcast 'Werken aan groei': ontdek de nieuwste HR-trends en inzichten van experts

Het HR-landschap is volop in beweging. Veel organisaties ervaren uitdagingen op gebieden zoals werving, verzuim, mentaal welzijn en hybride werken. Deze ontwikkelingen vragen om meer creativiteit en een uitbreiding van kennis en vaardigheden binnen HR en recruitment. Om professionals hierbij te helpen, lanceert Indeed nu het vierde seizoen van de podcast ‘Werken aan groei’.

Beeld Podcast 'Werken aan groei': ontdek de nieuwste HR-trends en inzichten van experts

Host Jan-Willem Boks (rechts) in gesprek met sollicitatie-expert Aaltje Vincent (links) voor de podcast 'Werken aan groei'

HR krijgt sleutelrol in management

HR speelt steeds vaker een sleutelrol in het management, met een groeiende focus op medewerkersbeleving en het welzijn van teams. Deze ontwikkeling is zowel positief als noodzakelijk in een tijd waarin de arbeidsmarkt onder druk staat. In plaats van alleen te denken in termen van hogere salarissen, is er steeds meer aandacht voor langetermijnoplossingen zoals het verbeteren van werkdruk, verbinding op de werkvloer en ontwikkeling van medewerkers.

In dit vierde seizoen van de podcast ‘Werken aan groei’ worden deze thema's belicht, met inzichten van experts die HR- & recruitmentprofessionals helpen om beter in te spelen op de uitdagingen van vandaag.

Het perfecte sollicitatiegesprek met Aaltje Vincent

‘Werken aan groei’ trapt het seizoen af met sollicitatie-expert Aaltje Vincent, die haar inzichten deelt over het perfecte sollicitatiegesprek. Ze beantwoordt vragen als: Wat is de beste aanpak nadat een kandidaat heeft gesolliciteerd? En welke vragen kun je het beste stellen?

Welzijn en focus op de werkvloer

Daarnaast worden dit seizoen onderwerpen als welzijn en focus op de werkvloer belicht. In een van de afleveringen legt Mark Tigchelaar uit hoe je concentratieproblemen kunt verminderen: “Kantoortuinen worden ingezet om een socialere omgeving te creëren, maar onze productiviteit daalt met 66% wanneer er iemand naast je zit te bellen. Koptelefoons zijn de nieuwe muren, dus het valt te betwisten of het socialer is in de kantoortuin als iedereen zijn koptelefoon opzet."

Host Jan-Willem Boks (rechts) in gesprek met focus-expert Mark Tigchelaar (links) voor de podcast 'Werken aan groei'

Omgaan met narcisme op de werkvloer

Psycholoog Alice Vlottes bespreekt een uitdagend onderwerp: wat doe je als een manager of teamlid een narcist blijkt te zijn? "Een narcist lijdt zelf niet onder zijn persoonlijkheidsstoornis, maar de mensen in zijn omgeving wel. Daarom heeft het weinig zin om deze persoon alleen in therapie te sturen; hij of zij begrijpt vaak niet waarom die daar zit. Het is belangrijk dat het team goede afspraken maakt en weet hoe om te gaan met dit gedrag,” aldus Vlottes. Luister naar haar concrete tips in aflevering 4, die op 28 november wordt gelanceerd.

Inzichten van toonaangevende experts

Daarnaast komen ook andere experts aan het woord, zoals Kobi Ampoma (Head of Talent Acquisition bij Heineken), Babah Tarawally (over onboarding van nieuwe werknemers) en Eva Eikhout (over barrières en vooroordelen op de werkvloer).

Blijf op de hoogte van de nieuwste HR-trends

Ben je benieuwd naar de nieuwste HR-trends en wil je leren van toonaangevende experts in het vakgebied? Volg dan de podcast ‘Werken aan groei’ via Spotify of je favoriete podcastplatform.

Meer mensen vinden een baan op Indeed dan waar dan ook. Indeed is de nr. 1 vacaturesite ter wereld en hier kunnen werkzoekenden miljoenen vacatures op internet of via hun mobiele apparaat vinden, in meer dan 60 landen en in 28 talen. 200 miljoen mensen zoeken vacatures, plaatsen cv's en bekijken werkgevers op Indeed, elke maand weer. En Indeed is de nr. 1 bron voor het aannemen van extern personeel voor duizenden bedrijven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.