Logo
  • Nieuws
  • 15 oktober 2024
  • Bron: ANP

CNV: psychische nood bij werknemers neemt toe

Steeds meer Nederlanders worstelen met het combineren van hun werk en privéleven. Bijna de helft van de werkenden zit geregeld in de knel, blijkt volgens De Telegraaf uit onderzoek van vakbond CNV. Liefst een kwart geeft aan hierdoor tegen een burn-out aan te zitten.

Beeld CNV: psychische nood bij werknemers neemt toe

CNV-voorzitter Piet Fortuin noemt de uitkomsten van het onderzoek 'schrikbarend'. "De nood blijkt nog hoger te zijn dan we dachten. Mensen hebben het gevoel dat ze voortdurend met een balanceer-act bezig zijn. Intussen merken ze dat de werkdruk nog altijd toeneemt. 64 procent zegt dat die nu nog hoger ligt dan vorig jaar."

Minder uitzendkrachten ingehuurd

De vakbond ondervroeg bijna 2600 leden. Iets meer dan de helft van hen vindt de psychische belasting die hun baan veroorzaakt hoog. Een op de drie zegt daardoor ook klachten te hebben. "Je zou denken dat de druk iets van de ketel is doordat onze economie minder draait", zegt Fortuin. "Maar het tegendeel is het geval. Bedrijven zijn huiverig om meer mensen in dienst te nemen. Ze maken ook eerder een pas op de plaats bij het inhuren van uitzendkrachten. Dat merken onze leden op de werkvloer."

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.