Functie:CEO & Co-owner HRorganizer
Maarten Hack is CEO en oprichter van HRorganizer. HRorganizer.com is een HR-expertsysteem dat Maarten Hack vanaf 2005 ontwikkeld heeft in samenwerking met Cito en diverse HR-specialisten. De samenwerking brengt meer dan een eeuw ervaring in HR, competentiemeting en ondernemen bij elkaar. Aan HRorganizer.com werkt een eigen team van (Nederlandse) ontwikkelaars vanuit het kantoor in Wageningen.
HRorganizer.com is ontwikkeld vanuit de visie dat een integrale ondersteuning essentieel is bij competentiegericht werken en leren. Dat betekent dat P&O-professionals, lijnmanagers én medewerkers in één systeem samenwerken. Waarbij 'meten' leidt tot 'beter weten en beslissen'.
Voor hij startte met HRorganizer was Maarten Hack verantwoordelijk voor International Business Development bij Cito. Daarvoor was hij mede-oprichter van SHL.
Bijdragen
Blog
e-HRM. Wie is er niet groot mee geworden? Iedereen, lijkt me zo. De term bestaat namelijk al jaren. Het is een parapluterm waaraan ik me al enige tijd stoor. Alsof er door HR mensen ook nog gewerkt wordt met niet elektronische systemen. e-HRM is net zoiets als e-light, of e-automatisering. Ik stel voor dat we het vanaf nu weer gewoon HRM noemen. En HRM is inderdaad een tak van sport waarbij op talloze manieren van automatisering gebruik gemaakt wordt.
Blog
HR gaat over mensen. En de mensen die in HR werken hebben ook bijna altijd iets met mensen. Als gevolg daarvan zien we dat in de praktijk nog al eens verbaasd wordt gekeken – en met de nodige scepsis ook – naar de mogelijke rol van expertsystemen in dit vakgebied. In mijn optiek is dit een gevolg van niet kennen, niet holistisch denken en teveel vasthouden aan de gangbare, maar o zo versnipperde methodes en leveranciers. Een krachtig top down-beleid richting HR - om integraal, slim en snel te kunnen werken, is in de meeste organisaties afwezig.
Blog
Dat wat financiën, logistiek, marketing en sales wel lukt, speelt HR nog niet klaar: een integrale aanpak in methodes, systemen en mensen. Het wordt simpelweg onvoldoende afgedwongen. Het kán namelijk wel allemaal.
Blog
maar moet er wél iets mee doen...
We zijn in Nederland dol op talentenjachten. Op TV tenminste, want ons bedrijfsleven weet er nog niet zoveel raad mee. Toch wordt ook in zakelijk Nederland wél veel gesproken over de ‘war for talent’.
Blog
Onlangs introduceerde LinkedIn de Endorsements. Het idee hierachter was dat mensen geen moeite hoefden te doen om iemand een Recommendation te geven en hun voorkeur makkelijk konden kenbaar maken door een vakje aan te klikken. Een beetje vergelijkbaar met de 'Like'-knop van Facebook.
Blog
De crisis raakt hard. Toch zou het niet veel uit moeten maken voor het HR-beleid. Altijd geldt immers dat je een zo goed mogelijke match moet maken tussen mensen en werk. Dat is goed voor organisaties en goed voor personen. In crisistijd heeft men er echter minder geld voor over, dan worden online assessments populairder ten koste van dure assessment-bureaus. Maar de kern is dat iedereen er naar zou moeten streven altijd een zo goed mogelijke match te maken – en ook een zo onbevangen mogelijke match – tussen mensen en werk.