Logo
  • Nieuws
  • 23 september 2014
  • Jorien Leendertse

Werkgevers laten kansen liggen bij preventie ziekteverzuim

Meerdere keren per dag de trap nemen zorgt voor fittere werknemers en voorkomt uiteindelijk meer ziekteverzuim zo blijkt uit onderzoek van het Diabetes Fonds.
 

Meer dan de helft van de werknemers (56 procent) wordt namelijk niet gestimuleerd om de trap te nemen, terwijl men tijdens kantooruren al te weinig beweegt. “Traplopen is een laagdrempelige manier om dagelijks aan voldoende beweging te komen,” aldus Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds. Meerdere keren per dag de trap nemen zorgt voor fittere werknemers en voorkomt uiteindelijk meer ziekteverzuim.

Simpele aanpassingen, grote gevolgen

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft onlangs 5 miljoen euro beschikbaar gesteld om werknemers tot hun pensioen fit te houden voor de arbeidsmarkt. “Uit eerder onderzoek is gebleken dat een bewegwijzering naar de trap of een aantrekkelijk trappenhuis, mensen beter stimuleert om daadwerkelijk de trap te nemen. We hopen dat werkgevers deze simpele aanpassingen zullen doorvoeren”, legt Dessing uit

Nationale Traploopweek

Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de Nationale Traploopweek, die van 29 september tot 5 oktober plaatsvindt. 200 bedrijven hebben zich tot nu toe aangemeld. Voor meer informatie over de Traploopweek: www.traploopweek.nl

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.