Logo
  • Nieuws
  • 24 januari 2014
  • Mariel Hovemann

Verbond van verzekeraars: geen privacyschending meer bij ziekteverzuim

Het Verbond van Verzekeraars heeft minister Lodewijk Asscher laten weten zich aan de privacyregels bij ziekteverzuim te houden zo weet Nu.nl te melden.

Beeld Verbond van verzekeraars: geen privacyschending meer bij ziekteverzuim

Het tv-programma Zembla liet vorig jaar zien dat verzuimbedrijven en arbodiensten de privacy van zieke medewerkers schonden. Zij deelden tegen de regels in privacygevoelige informatie met de werkgevers. Minister Asscher legde deze zaak vervolgens neer bij het Verbond van Verzekeraars. Het verbond is nu hierop bij hem teruggekomen met de mededeling dat er fouten zijn gemaakt en dat de verzekeraars hun werkwijze hebben aangepast.

Het College bescherming persoonsgegevens blijft toezicht houden en krijgt volgens de minister meer bevoegdheden om in te grijpen.

Erkende verzuimbegeleiders

Een goede zaak aldus de FNV. Volgens de vakbond gaan werkgevers in zee met verzuimbegeleiders die niet officieel erkend zijn, zoals wel wettelijk is voorgeschreven. Bedrijven mogen alleen van dit voorschrift afwijken met toestemming van de cao-partijen of de ondernemingsraad. Volgens FNV zijn er veel bedrijven die dit niet officieel regelen.

Cursus Grip op Ziekteverzuim

Werkgevers en -nemers hebben steeds meer verantwoordelijkheden gekregen als het om het beheersen van ziekteverzuim gaat. Een verzuimende medewerker kost een werkgever handenvol geld en de nodige hoofdbrekens. Tijdens deze cursus ziekteverzuim leert u hoe u door adequaat in te grijpen de verzuimkosten binnen uw onderneming kunt beperken. Meer info >

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.