Logo
  • Nieuws
  • 13 december 2011
  • Mariel Hoveman

UWV blijft uitkeringsbesluiten per post versturen

Per 1 juli 2012 gaat UWV WERKbedrijf digitaal afspraken maken met alle ingeschreven werkzoekenden over hun rechten en plichten, via de digitale Werkmap. In tegenstelling tot wat eerder bericht blijft de uitkeringsinstantie besluiten met betrekking tot de vaststelling van een recht op uitkering of toeslag en beslissingen op bezwaar op papier verzenden.

Beeld UWV blijft uitkeringsbesluiten per post versturen

Op dit moment is het al mogelijk om digitaal een WW-, WWB-of WIA-uitkering aan te vragen. Besluiten met betrekking tot de vaststelling van een recht op uitkering of toeslag en beslissingen op bezwaar blijft UWV op papier verzenden.

 

Werkgevers

Voor werkgevers verandert er voorlopig niets. Werkgevers kunnen al enige tijd digitaal hun verzuimmeldingen doen in het kader van de Wet arbeid en zorg. Door digitaal te melden heeft u als werkgever altijd inzicht in de administratie van UWV.  Zie: www.uwv.nl/Werkgevers/digi-zsm/digitaal_melden/index.aspx

 

WGA-premie

De meeste bekendmakingen van UWV betreffen uitkeringsbesluiten aan (ex)werknemers. Die kunnen ook voor u belangrijk zijn. Denk aan de WGA-premie. De officiële bekendmakingen kunnen immers uitwerking hebben op de hoogte van de gedifferentieerde WGA-premie. Een officiële bekendmaking kan ook betrekking hebben op een afwijzing van een aanvraag om toekenning van een WIA-uitkering. Let in dat kader ook altijd op bezwaartermijnen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.