Logo
  • Nieuws
  • 23 april 2014
  • Antoine Hoop

Open kantooromgeving zorgt voor meer ziektedagen onder werknemers

Het Nieuwe Werken heeft als gevolg dat werknemers steeds vaker een werkplek delen. Dat bevordert verspreiding van bacteriën. Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers die werkzaam zijn in een open kantooromgeving 63 procent meer ziektedagen kennen dan hun collega’s met een eigen kantoor.

Die conclusie trekt werkomgevingsspecialist Steelcase. Het feit dat mensen in een kantooromgeving meer ziektedagen kennen dan hun collega’s die thuis werken of een eigen kantoor hebben, komt doordat 72 procent van de mensen toch gewoon gaat werken als ze ziek zijn. Daarnaast wordt 80 procent van de infectieziekten door fysieke aanraking overgedragen.

Werkomgeving

Volgens Allan Smith, Vice President of Marketing and Applications bij Steelcase dient de werkomgeving vandaag de dag te voorzien in een grote verscheidenheid aan ruimtes en werkplekken. Werknemers hebben hierdoor de keuze en zeggenschap over waar en hoe ze willen werken. “De realiteit is echter dat werknemers steeds meer werkplekken delen, waardoor deze steeds minder afgestemd zijn op de individuele gebruiker. Bovendien werken gedeelde werkplekken de verspreiding van bacteriën in de hand.”

Grip op Ziekteverzuim

Werkgevers en -nemers hebben steeds meer verantwoordelijkheden gekregen als het om het beheersen van ziekteverzuim gaat. Een verzuimende medewerker kost een werkgever handenvol geld en de nodige hoofdbrekens. Tijdens deze cursus ziekteverzuim leert u hoe u door adequaat in te grijpen de verzuimkosten binnen uw onderneming kunt beperken. Meer info>

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.