Minister Asscher wil geen taboe meer op werkstress
Minister Asscher wil het taboe op werkstress doorbreken. Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft hier namelijk mee te maken. Stress op de werkvloer is daarmee beroepsziekte nummer 1.
In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werk gerelateerde psychische ziekten, 12 procent heeft al een burn-out of loopt hier tegen aan. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend.
Check Je Werkstress Week
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil, in samenwerking met Focal Point, bijdragen aan het aanpakken van werkstress. Van 3 tot en met 6 november organiseert het ministerie samen met minister Asscher de Check je Werkstress Week. Ambassadeurs Leontien van Moorsel en Arko van Brakel en diverse bedrijven zoals ING, De Baak, Siemens, Amphia Ziekenhuis en Horizon College besteden in deze week aandacht aan werkstress. Het doel van deze week is werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen.
Bedrijven geven het goede voorbeeld
De bedrijven gaan tijdens deze campagne in gesprek met hun werknemers over werkstress, organiseren bijeenkomsten over werkstress, ruilen een dag van baan om werkplezier en motivatie te verhogen en bevorderen een gezonde leefstijl door looplunches te organiseren. Meer informatie over het programma.
Wet Werk en Zekerheid, Modernisering ziektewet en Ontslag bij ziekte
Als HR-professional bent u hét aanspreekpunt binnen uw organisatie/instelling voor vragen van management en medewerkers. Er staan veel veranderingen op stapel zoals Wet Werk en Zekerheid, modernisering ziektewet, wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters en complexe situaties als ontslag bij ziekte of loondoorbetaling bij ziekte. Meer informatie...