Logo
  • Nieuws
  • 9 december 2015
  • Bron: Capability

Een op zes werknemers verzuimt door financiële problemen

Werknemers verzuimen lang niet altijd vanwege ziekte. In één op de zes gevallen zijn financiële problemen de onderliggende oorzaak. Dat blijkt uit onderzoek van Capability onder ruim 8000 bedrijven.

Een vijfde van de werknemers heeft betalingsproblemen door hoge zorgkosten en 27 procent heeft problemen door hoge vaste lasten. Werkgevers zouden volgens het onderzoek een grotere rol moeten spelen bij voorkomen en bestrijden van het verzuim van een werknemer.

Daarnaast zijn werkgevers volgens het onderzoek vaak niet op de hoogte van de echte reden van de afwezigheid van de werknemers. “Dit komt omdat werknemers zich schamen en de reden van hun verzuim verborgen houden terwijl werkgevers op hun beurt niet doorvragen. Dat kan deels te maken hebben met de wet, waarin de privacy van de werknemers wordt gewaarborgd. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld alleen vragen wanneer de werknemer denkt weer aan de slag te gaan,” aldus Titus Kramer, directeur van Capability.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.