Logo
  • Nieuws
  • 9 oktober 2014
  • Mariel Hovemann

Recht op thuiswerken lijkt erdoor

Werknemers krijgen waarschijnlijk een wettelijk recht op flexibel werken en thuiswerken. Een meerderheid van de Tweede Kamer lijkt in te stemmen met een initiatiefwet van CDA en GroenLinks om dat te regelen.

Beeld Recht op thuiswerken lijkt erdoor

Ook PvdA en SP steunen waarschijnlijk dit voorstel. Of het er ook doorkomt is nog afhankelijk van D66. D66 zag vooral praktische bezwaren voor werkgevers in verband met het recht op thuiswerken. Ook minister Asscher vindt het te belastend voor de werkgever als werknemers het recht om thuis te werken krijgen. Om die reden is het initiatiefvoorstel wat afgezwakt. De werkgever moet het verzoek nu overwegen in plaats van komen met zwaarwegende argumenten het verzoek weigeren.

Arbeidstijden aanpassen

Wel bevat het voorstel het recht voor werknemers om hun arbeidstijden aan te passen. De werkgever kan een dergelijk verzoek alleen weigeren als er zwaarwegende bezwaren zijn.

Event: The Great Workplace to be

Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent én blijft voor talenten? En wat betekent dit voor de werkomgeving op kantoor, thuis of op een third workplace? The Great Workplace to be geeft in één dag nieuwe inzichten, resultaten en innovaties om uw human capital optimaal te laten renderen. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.