Logo
  • Nieuws
  • 21 juli 2014
  • Willem Dercksen

Premiekorting jongeren nog weinig benut

Werkgevers maken nog bijna geen gebruik van de premiekorting voor jonge werknemers die het kabinet in het leven heeft geroepen om werkloze jongeren sneller aan een baan te helpen. Het voormalige CDA-Kamerlid Mirjam Sterk werd begin april van dit jaar door het kabinet benoemd als ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid. Zij heeft het UWV gevraagd om de regeling meer onder de aandacht te brengen.

Beeld Premiekorting jongeren nog weinig benut

Vanaf 1 juli 2014 kunnen werkgevers onder bepaalde voorwaarden een premiekorting toepassen bij het in dienst nemen van een werkloze jongere. Dat kan een korting op de loonheffing opleveren van 3.500 euro per jaar. Tot nu toe hebben ruim 1.000 jongeren en hun werkgever hiervan gebruikgemaakt, zegt Sterk. Het kabinet heeft berekend dat ongeveer 28.000 jongeren in aanmerking komen voor de premiekorting.

Voorwaarden

Werkgevers kunnen voor de fiscale korting in aanmerking komen als ze jongeren tussen 18 en 27 jaar met een WW- of bijstandsuitkering aannemen. Ze moeten de jongere minstens zes maanden werk bieden gedurende 32 uur per week. De regeling geldt tussen 1 januari 2014 en 1 januari 2016, maar is om administratieve redenen pas ingegaan op 1 juli 2014. Daarom kunnen werkgevers over dit jaar hoogstens de helft van de maximumkorting per jaar krijgen (1.750 euro).

Flyer

Er is een flyer ontwikkeld met meer informatie over de premiekorting. Jongeren kunnen deze meesturen met hun sollicitatie. De flyer zal volgens Sterk door het UWV worden verspreid.

122.000 jongeren zijn momenteel werkzoekend. Dit is15 procent van alle werklozen in Nederland, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bekijk ook de video: Recht op premiekorting jongeren

Praktisch HR-projectmanagement

HR afdelingen hebben steeds vaker te maken met projecten naast het dagelijkse werk. Het vraagt om een andere manier van denken en een planmatige en praktische manier van werken. Dit praktische seminar op 9 oktober biedt concrete handvatten voor het effectief managen van en deelnemen aan projecten. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.