Logo
  • Nieuws
  • 17 december 2013
  • Denise Dissel

Huishouden geen onderdeel van thuiswerken

Werken vanuit huis heeft zijn voordelen om tussendoor huishoudelijke klusjes te doen, maar toch is dat voor weinig mensen reden om inderdaad vanuit huis te gaan werken. Dat blijkt uit onderzoek van Regus, wereldwijd aanbieder van flexibele werkplekken. Werknemers hebben de behoefte aan een betere balans tussen werk en privé. Daarvan is al sprake bij meer flexibiliteit met betrekking tot de werklocatie en bij een korte reistijd naar de werkplek.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.000 werkende Nederlanders. Ongeveer driekwart van de ondervraagden is het niet eens met de stelling: Mensen werken deels vanuit huis om het huishouden te doen. Als mensen thuis werken en tijdens werktijd iets privé doen, voelt 35 procent zich verplicht extra te werken. Vooral mannen delen die mening, 38 procent van de mannen tegenover 29 procent van de vrouwen.

Werk- en privéleven

De helft van de ondervraagden zou graag langer op bed liggen. Nu kunnen ze dat niet, want ze blijven langer op of stappen vroeger uit bed, om zo de balans tussen werk- en privéleven in tact te houden.
Die balans zou al een stuk verbeteren als ze een kortere reistijd naar de werkplek zouden hebben, stelt 45 procent van de ondervraagden. Eenzelfde percentage wil meer flexibiliteit met betrekking tot de werklocatie. Hierdoor kunnen ze meer tijd aan gezin of partner besteden.

Minder stress

Meer flexibiliteit zou in ieder geval stress verminderen. Uit eerder onderzoek van Regus bleek al dat de stress is toegenomen door de economische crisis. Zeker 35 procent van de ondervraagden heeft belangrijke gebeurtenissen van hun kinderen moeten missen omdat ze moesten merken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.