Functie:partner arbeidsrechtadvocaat
Mr. Mark Keuss is partner bij Lexence. Hij is gespecialiseerd in (collectieve) reorganisaties en fraudeonderzoeken. Tevens adviseert hij zowel profit als non-profit organisaties over herstructureringen, medezeggenschapsaangelegenheden, sociale zekerheid, maatschapsovereenkomsten en geschillen met de inspectie. Hij doceert regelmatig aan diverse opleidingsinstellingen en was gastdocent arbeidsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en doceert hij thans de gecombineerde master arbeidsrecht van de VU en de UVA.
Bijdragen
Blog
Wanneer een werknemer zich ziek meldt, is het voor werkgevers van groot belang dat wordt vastgesteld of de werknemer daadwerkelijk ziek is. Zeker wanneer sprake is van een arbeidsconflict. Om te bepalen of een werknemer ziek is, wordt vaak gebruik gemaakt van een deskundigenoordeel van het UWV.
Blog
Begin deze maand is het tweede deel van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking getreden. Het doel is om het ontslag sneller, goedkoper en eerlijker te maken, maar de wet zorgt juist voor grote financiële ongelijkheid op de arbeidsmarkt.
Blog
Het arbeidsrecht in Nederland verandert in 2015 fundamenteel door het in werking treden van de Wet werk en zekerheid (WWZ). Per 1 juli 2015 wijzigt onder andere de Ragetlie-regeling. Deze bepaalt dat wanneer een overeenkomst voor onbepaalde tijd binnen drie maanden wordt opgevolgd door een tijdelijke aanstelling, de overeenkomst voor onbepaalde tijd onverminderd wordt doorgezet.
Blog
Zowel de werkgever als de werknemer kunnen de arbeidsovereenkomst direct opzeggen bij een dringende reden: het zogenaamde ontslag op staande voet. Per 1 juli 2015 worden er enkele wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ).
Blog
Overweegt u afscheid te nemen van een medewerker? Houd dan rekening met de wetswijziging omtrent ontslagvergoeding. Door invoering van de Wet Werk & Zekerheid (WWZ) gelden vanaf 1 juli 2015 namelijk andere regels.
Blog
Onder het huidige recht heeft een werkgever relatief snel duidelijkheid over de rechtsgeldigheid van een ontslag. Door invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) verandert dit. Hoger beroep en cassatie wordt in beginsel mogelijk.
Blog
Per 1 juli 2015 verandert het ontslagrecht. Deze verandering komt voort uit de Wet Werk en Zekerheid (WWZ), die per 1 januari 2015 al voor een deel in werking is getreden. Deze wet moet ervoor zorgen dat de tweedeling op de arbeidsmarkt tussen mensen met een vaste baan en flexwerkers kleiner wordt. De overheid wil met de WWZ stimuleren dat flexwerkers sneller een vast contract krijgen en het eenvoudiger, sneller en minder kostbaar maken om mensen met een vast contract te ontslaan. De overheid faalt echter in deze opzet.