Functie:Modern Belonen | Reward (C&B) Expert | Spreker Merknemers | Docent HR Academy
Organisatie:Merknemers
Esther Flipse is een bevlogen en gepassioneerde HR en C&B specialist, met een ruime ervaring in het flexibiliseren en moderniseren van beloningsbeleid. Zij maakt al meer dan 20 jaar van haar passie haar beroep en is oprichter en eigenaar van Merknemers. Merknemers is een organisatie adviesbureau dat bedrijven uit allerlei bedrijfstakken adviseert en begeleidt bij het opzetten van een innovatief en creatief arbeidsvoorwaardenbeleid. Van MKB tot Corporate, met of zonder CAO. Merknemers is een unieke en ervaren netwerkorganisatie, waarin specialisten op HR-gebied en toptalent op het gebied van interne en externe communicatie nauw samenwerken. Ons uitgangspunt is om talent te behouden en tegelijkertijd het werkgeversimago te versterken en te optimaliseren door van medewerkers waardevolle ambassadeurs te maken.
https://merknemers.nu/wie-wij-zijn/
Bijdragen
Blog
Groene arbeidsvoorwaarden vormen steeds vaker een aanvulling op de traditionele arbeidsovereenkomsten tussen werkgevers en werknemers. Bovendien speelt wetgeving een steeds belangrijkere rol in deze ontwikkeling. Maar welke mogelijkheden zijn er en hoe ze te financieren? C&B-expert Esther Flipse geeft in deze blog een overzicht.
Blog
Op 25 mei is het ‘Fiets naar je Werk Dag’! Vraag je je af hoe je medewerkers arbeidsvoorwaardelijk kunt ondersteunen en stimuleren om vaker de fiets te pakken naar het werk? In deze blog bespreekt modern belonen-expert Esther Flipse de voor- en nadelen van een fietsplan als arbeidsvoorwaarde, de relevante regelgeving en de verschillende mogelijkheden. Inclusief handige checklist voor de introductie van het fietsplan.
Blog
Tegenwoordig spelen de secundaire- en tertiaire arbeidsvoorwaarden een nog belangrijkere rol om het werkgeversmerk, zowel naar binnen als naar buiten toe, op de juiste wijze te positioneren (employer branding) en vormen arbeidsvoorwaarden een belangrijke waarde om de huidige talenten te binden en nieuw talent aan te trekken. Daarbij zijn er continu veranderingen in de wetgeving waar je als werkgever op moet anticiperen. Zoals de aankomende wetswijziging per 1-1-2024 waarbij een werkgever van 100+ medewerkers de zakelijke én woonwerk kilometers moet registreren. Essentieel om hier ook je beleid op aan te passen en het mobiliteitsbeleid te koppelen aan hybride werken.
Blog
Veruit de meeste organisaties worden op dit moment geconfronteerd met krapte op de arbeidsmarkt. Het werkloosheidscijfer daalt, terwijl de vacaturegraad maar blijft toenemen. Hoe word en blijf je als werkgever aantrekkelijk op de veranderende arbeidsmarkt? En niet alleen aantrekkelijk, maar ook wendbaar?