Logo
  • Nieuws
  • 27 november 2014

Loondoorbetaling bij ziekte of arbeidsongeschiktheid naar 1 jaar?

De VVD wil dat werkgevers zieke werknemers maar een jaar moeten doorbetalen in plaats van de huidige twee jaar. Het voorstel werd ingediend tijdens de begroting van Minister Asscher van Sociale Zaken.

In Nederland ligt de loondoorbetaling op twee jaar, terwijl het Europees gemiddelde zes weken is. Volgens VVD-Kamerlid Anouschka Schut betalen werkgevers jaarlijks 25 miljard euro aan zieke en arbeidsongeschikt personeel. Daarmee is de arbeid gemiddeld duurder dan in andere landen.

Ook wees Schut erop dat werkgevers ook al loon moeten doorbetalen als een werknemer buiten hun schuld om en buiten het werk arbeidsongeschikt wordt.

Webinar: Juridische mogelijkheden bij loondoorbetaling ziekte

Een zieke medewerker, zeker bij langdurende ziekte, is voor de werkgever een kostbare zaak. Tijdens dit webinar bespreekt Mr. Turgut Hefti hoe u om moet gaan bij loondoorbetaling. Wanneer wel en wanneer geen betaling? Meer informatie...

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.