Logo
  • Nieuws
  • 17 augustus 2015
  • Mariel Hovemann
  • Bron: De Telegraaf/Financiële Telegraaf

Werknemers willen vrije dagen niet inleveren voor loon

Werknemers en vakbonden zien het voorstel van werkgeversvereniging AWVN om vrije dagen in te leveren voor meer loon niet zitten aldus De Financiële Telegraaf.

Beeld Werknemers willen vrije dagen niet inleveren voor loon

Eind vorig jaar hadden werknemers gemiddeld 14,5 vakantiedag opgespaard. Bedrijven willen af van dit overschot aan ongebruikte vrije dagen. In ruil daarvoor kunnen werknemers meer loon krijgen. Dat stelt werkgeversorganisatie AWVN in De Telegraaf.

Personeelsbeleid

Uit een peiling onder bezoekers van DFT.nl blijkt nu dat 70 procent van de ruim 5000 stemmers vindt dat werknemers zelf moeten kunnen bepalen of ze hun vrije dagen ruilen, opnemen of opsparen. Het uitruilen van dit soort dagen zou werknemers alleen maar meer geld kosten, omdat ze meer belasting moeten betalen. Bovendien hebben werkgevers het aan zichzelf te danken dat ze zitten opgescheept met een overschot aan ongebruikte vrije dagen, omdat ze hun personeelsbeleid niet op orde hebben aldus DFT.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.