Logo
  • Nieuws
  • 29 april 2015
  • Hilal Dilmac

Schoonmaakbedrijf DJM Bedrijfsdiensten schaft jeugdloon af

Schoonmaakbedrijf DJM Bedrijfsdiensten schaft per 1 juli het jeugdloon af. Werknemers worden vanaf 1 juli 2015 volgens dezelfde manier beloond als hun oudere collega's. Dat bevestigt schoonmaakbedrijf DJM Bedrijfsdiensten.

"Jeugdloon is iets raars. Je doet hetzelfde werk maar krijgt op basis van je leeftijd ander loon. Een achttienjarige met een volwaardige taak krijgt minder uitbetaald dan een 55-plusser. Draai dat om en je hebt een probleem", aldus een woordvoerder van het schoonmaakbedrijf.

Op basis van ervaring kan iemand nog wel een hoger uurloon krijgen, dat is zo afgesproken in de cao. Het schoonmaakbedrijf hoopt op bijval uit de branche.

Gelijke lonen kost bedrijf enkele duizenden euro’s

DJM Bedrijfsdiensten heeft in totaal 380 werknemers in dienst, waarvan "enkele tientallen" volgens de woordvoerder onder het jeugdloon vallen. Het gelijktrekken van de lonen kost het bedrijf naar eigen zeggen enkele duizenden euro's.
Eind maart lanceerde werknemersorganisatie FNV een campagne om het minimumjeugdloon te verhogen.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.