Logo
  • Nieuws
  • 7 januari 2013
  • Siem Kannekens

Detective ingezet om werknemers te controleren

Het Duitse Aldi Sud (onderdeel van Aldi) heeft een bureau ingehuurd om haar eigen medewerkers te bespioneren en in de gaten te houden. Een detective moest controleren of er relaties op de werkvloer waren en of werknemers wel snel genoeg werkten. Dat stelt een oud-werknemer van een detectivebureau in een interview met het Duitse blad Der Spiegel.

Beeld Detective ingezet om werknemers te controleren

In 2009 kwam Aldi al eerder slecht in het nieuws doordat medewerkers te scherp in de gaten werden gehouden, dit kostte de toenmalige topman van de supermarktketen zijn baan.

Extreme controle

De ingehuurde oud-werknemer moest met camerabeelden de medewerkers van de supermarkt controleren. Aldi verzocht de detective zelfs om de financiële situatie van werknemers na te gaan en om camera’s in de kleedkamers op te hangen. Toen dit verzoek geweigerd werd dreigde de ingehuurde detective al zijn opdrachten te verliezen. In een reactie op het artikel in Der Spiegel ontkent Aldi de beschuldigingen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.