Werknemer wil een gratis appeltje voor de gezonde dorst
Bijna de helft (46 procent) van werkend Nederland vindt dat de werkgever gratis fruit op het werk moet aanbieden. Dat blijkt uit onderzoek van cateraar Eurest onder 637 werknemers.
Voornamelijk jongere werknemers tussen de 16 en 34 jaar (50 procent) en vrouwen (55 procent) vinden dat de werkgever gratis fruit moet verstrekken. Fruitverstrekking is een van de stimulansen die Eurest meer en meer ziet terugkomen bij organisaties. Paul Tijs, Managing Director van Eurest: “Gratis verstrekking van fruit zien we vooral terug binnen kantoren en bij overheden. Wij verwachten dat steeds meer organisaties dit gaan doen. In de praktijk is deze stimulans soms nog lastig in te zetten, omdat bij veel organisaties onduidelijk is uit welk potje het moet worden gefinancierd.”
Toename gezonde alternatieven
De cateringbranche ziet steeds vaker dat werkgevers zich bekommeren om de gezondheid van haar werknemers en hiervoor bij de cateraar aankloppen. De vraag naar gezonde producten binnen het bedrijfsrestaurant, van zowel werkgevers als werknemers, neemt daarom hard toe. Zo geeft 39 procent van de werknemers aan het afgelopen jaar vaker te kiezen voor gezonde alternatieven op het werk.
Balans in bedrijfsrestaurant
Uit recent onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat 67 procent van Nederland voorstander is van bedrijfsrestaurants en sportkantines met alleen gezonde voeding, als maatregel tegen overgewicht. En uit het onderzoek van Eurest kwam naar voren dat ruim 61 procent van werkend Nederland vindt dat de werkgever gezonde voeding op het werk moet stimuleren.