Je zou er ‘gek’ van worden als je ziet wat er op het bordje ligt van Roely Molendijk, HR-directeur bij GGZ-instelling Pro Persona. Meer taken uitvoeren omdat de overheid zich terugtrekt, bedrijfsmatiger opereren, cultuurveranderingen doorvoeren bij leidinggevenden en medewerkers, een HPO-organisatie worden... Molendijk noemt het uitdagingen, maar vindt wel dat de overheid soms doorslaat. "Het is bizar dat we nu ook verantwoordelijk zijn voor ex-medewerkers die ziek uit dienst gaan. Ik kan van onze leidinggevenden niet vragen ook deze zorg er nog bij te nemen."
Het (verzuim)dossier; Het bepalende puzzelstukje voor hoe een traject uiteindelijk gaat verlopen en de invloed die een werkgever heeft op het eindresultaat. We weten allemaal hoe belangrijk het is om dossier op te bouwen, of dit nu om zakelijke of privé-aangelegenheden gaat. En toch is het dat stukje dat altijd onzorgvuldig gedaan wordt.
Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen berekent niet langer kosteloos het dagloon. Vanaf 1 februari 2014 moeten eigenrisicodragers (ERD’s)voor de Ziektewet voor de berekening en voor de gegevens die daarvoor nodig zijn betalen.
Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het met D66, ChristenUnie, SGP en de coalitiefracties op 3 februari 2013 eens geworden over aanpassingen in de Wet werk en bijstand (WBB) en de Participatiewet. De aanpassingen komen ten goede aan Wajongers. De Tweede Kamer is per brief over de afspraken ingelicht.
Zoals u wellicht al weet, worden Ziektewetlasten van medewerkers, die ziek uit dienst zijn gegaan, aan uw bedrijf doorbelast. U kunt er echter voor kiezen eigen risicodrager te worden. Wat levert dat dan op?
Steeds meer mensen gaan met griep gewoon naar het werk. Volgens De Grote Griepmeting is dit jaar in januari het percentage mensen dat met griep thuis bleef nog nooit zo laag geweest: 64 procent. Ter vergelijking: vorig jaar was dit 80 procent.
Het Verbond van Verzekeraars heeft minister Lodewijk Asscher laten weten zich aan de privacyregels bij ziekteverzuim te houden zo weet Nu.nl te melden.
Dit keer delen wij graag de expertise van onze gastblogger Liesbeth Wesselius, Register-Casemanager.
De Wet Bezava (voluit: Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid vangnetters) is per 1 januari 2014 in werking getreden. Wat zijn de gevolgen?
Wat de wetgever voor u in 2014 kant-en-klaar op de plank heeft liggen, is nog maar deels bekend. Een aantal belangrijke zaken op het gebied van wet- en regelgeving is echter al gepubliceerd en is ingegaan per 1 januari.