Af en toe thuiswerken is bij steeds meer ondernemingen toegestaan, hoewel reglementen vaak ontbreken. Zo niet bij een onderneming die een datacentrum in stand houdt. Daar was juist afgesproken dat de werknemer altijd op de locatie, in het datacentrum, moest werken.
Een metaalbedrijf is door de kantonrechter teruggefloten, omdat het bedrijf ten onrechte een ontslagen werknemer een lage transitievergoeding had gegeven. Dit meldt CNV Vakmensen.
Het katoenen jubileum van de Wwz is een feit. De vraag is of de Wwz na één jaar reden is voor een feestje. De billijke vergoeding is één van die onderdelen die de feestvreugde voor ondernemers kan bederven. In deze bijdrage aandacht voor de (hoogte van de) billijke vergoeding die de werkgever moet betalen bij een ongeldig ontslag op staande voet.
De werkkostenregeling (WKR) heeft werkgevers heel wat kopzorgen gekost. Niet omdat de regeling nu zo ingewikkeld is, maar omdat er zóveel verhalen over de ronde deden. Toch klopt lang niet alles wat over de WKR is verteld. Wilt u de WKR goed kunnen benutten, voor uw organisatie en de werknemers? Dan moet u de feiten van de fabels kunnen onderscheiden!
In 2015 hebben zowel de marktsector als de overheid voldaan aan de doelstellingen voor het scheppen van banen voor mensen met een beperking. Dat maakte staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend. De AWVN is tevreden over de cijfers.
De Wwz doet waarvoor hij is bedoeld: het geeft meer zekerheid aan werknemers bij ontslag en de eerste signalen zijn er dat de wet meer vaste banen oplevert. Dat concludeert de FNV op basis van analyse van ruim 4500 ontslagdossiers en de cao-afspraken die de bond afgelopen jaar maakte.
Volgens minister Lodewijk Asscher doen de nieuwe ontslagregels in de Wet werk en zekerheid (Wwz) wat ‘ze moeten doen’ en er komen dan ook geen nieuwe wetswijzigingen of verzachtingen zo meldt het FD.
De Wet werk en zekerheid maakt het werkgevers veel moeilijker personeel te ontslaan. Dat blijkt uit een inventarisatie van de uitspraken die rechters sinds juli vorig jaar hebben gedaan in ontslagzaken zo meldt de Volkskrant. Een enquête onder werkgevers was ook onderdeel van het onderzoek uitgevoerd door de Erasmus Universiteit van Rotterdam in opdracht van twee beroepsverenigingen van arbeidsrechtadvocaten, juristen en rechters (VAAN en VvA).
Het arbeidsrecht is en blijft volop in beweging. Per 1 juli 2016 vindt een aantal arbeidsrechtelijke wijzigingen plaats. Om het u gemakkelijk te maken, heeft BDO Legal de meest relevante wijzigingen op een rijtje gezet.
Gemeenten zijn tot nu toe zeer terughoudend in het aanbieden van beschut werk in het kader van de Participatiewet aan mensen die vanwege hun arbeidsbeperking niet in staat zijn om te functioneren in een reguliere werkomgeving. Uit een rapport van de Inspectie SZW blijkt dat de opgave van 115 ingevulde beschut werkplekken ver af staat van de geraamde 3200 voor het einde van dit jaar, waar gemeenten de financiële middelen voor ontvangen.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling