Het moet voor werkgevers simpeler worden om mensen met een beperking in dienst te nemen. Werk moet voor werknemers meer lonen. Werkgevers en werkzoekenden weten elkaar makkelijker te vinden. En mensen komen niet alleen aan het werk, maar blijven dat ook. Dit zijn de belangrijkste doelen uit de aanpak 'Het Breed Offensief' van staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). In de voortgangsbrief die ze naar de Eerste en Tweede Kamer heeft gestuurd staat hoe nog meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk kunnen komen en aan het werk kunnen blijven.
Het Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans is afgelopen week behandeld in de Eerste Kamer. De Eerste Kamer uitte kritiek op het wetsvoorstel, met name op de wijzigingen omtrent payrolling, het ontslagrecht en de ketenregeling. Ook zijn er twee moties ingediend. Op 28 mei as. wordt gestemd over het wetsvoorstel en de moties die zijn ingediend.
Na een lang debat over de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) heeft de Eerste Kamer toegezegd a.s. dinsdag voor de wet te stemmen. Minister Koolmees moet nog wel nog voor de zomer met voorstellen voor maatregelen komen om slecht betaalde zzp’ers beter te beschermen.
Vast minder vast, flex minder flex. Dat is wat minister Koolmees wil bereiken met de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans. Het wetsvoorstel is door de Tweede Kamer. Volgende week moet de Eerste Kamer erover beslissen. Advocaat Babise de Laive krijgt veel vragen van werkgevers over de nieuwe wet zo vertelt zij in Nieuwsuur.
Ondernemers moeten met een eenvoudige online tool risico’s voor werknemers zoals arbeidsomstandigheden en hygiëne kunnen inventariseren en oplossen. Dat is één van de voorgestelde maatregelen om ondernemen makkelijker te maken. Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK), en Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben de twee rapporten voor verbetering van regelgeving in het MKB in ontvangst genomen.
Leden van de vaste commissie voor sociale zaken en werkgelegenheid hebben tal van vragen aan minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken gesteld over de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). De vraag is nu of hij de nieuwe wet tijdig door de Eerste Kamer krijgt zo bericht het FD.
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een zogenaamd financieel cv gelanceerd: een document dat het financiële voordeel bij het aannemen van een werkzoekende precies op een rij zet. Het financieel cv moet duidelijk maken aan werkgevers welke, en hoeveel, ondersteuning zij krijgen als ze iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen.
Dinsdag zullen deskundigen in een beraad in de Eerste Kamer hun zorgen uiten over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Onder anderen Evert Verhulp, hoogleraar Arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam ziet de wet liever niet ingevoerd worden zo meldt het Financieele Dagblad.
De top van grote Nederlandse bedrijven bevat te weinig vrouwen volgens minister van Emancipatie, Ingrid van Engelshoven. Van de 200 grootste Nederlandse bedrijven voldoen slechts 13 aan de diversiteitsnorm van de overheid. Daarom is ze overgegaan op het openbaar maken van de lijst met namen van bedrijven en hun cijfers.
De streefcijferwet, ingevoerd in 2015, moest zorgen voor minstens 30 procent vrouwen als bestuurders en commissarissen in grote bedrijven in 2020. Na vijf jaar moeten we concluderen dat de wet is geflopt aldus Linda Senden, hoogleraar Europees recht aan de Universiteit van Utrecht en Mirella Visser, strategisch adviseur Nederlandse VrouwenRaad. Zij pleiten in de volkskrant dan ook voor stevigere maatregelen.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling