Sommige bedrijven zweren inmiddels bij Twitter. Lars Schmidt, senior director for talent acquisition and innovation bij de publieke radio-omroep, maakte gebruik van Twitter toen hij van een profit naar een non-profit bedrijf ging. Met krappere budgetten waren creatieve strategieën essentieel om de wervingsdoelen te halen. Hij zette een @NPRJobs Twitter account op en gebruikt het nu niet alleen om vacatures te melden maar ook om informatie te delen over de bedrijfscultuur en carrièretips.
Interactie
“Talent is niet altijd op zoek naar werk, en ze komen dus ook niet per se op onze carrièresite. Maar ze zijn op social media te vinden,” aldus Schmidt. Twee van zijn belangrijkste nieuwe medewerkers van afgelopen jaar solliciteerden naar een baan nadat ze bij Twitter-volgers tweets hadden gelezen. Daarbij is interactie echter wel essentieel. “Als je alleen vacatures rondpompt, kun je net zo goed alleen een vacaturesite onderhouden,” aldus Schmidt.
Eerste Vine-cv
Inmiddels kun je als werkzoekende niet alleen je cv in 140 tekens kwijt, je kunt ook een video van 6 seconden tweeten. Zo is Dawn Siff een voormalige radio journaliste onlangs aan haar nieuwe baan gekomen aldus The Wallstreet Journal. Ze gebruikte daarvoor het nieuwe video-programma van Twitter, Vine. In 6 seconden laat ze aan de hand van een Rubiks Kubus, gloeilamp en een lichtzwaard zien dat ze zowel een ‘ideeënmachine’ als een journalist, strateeg, manager en ‘deadline Jedi’ is. De tweet ging viral, waardoor haar Twitter-volgers verviervoudigden.
Digitaal spoor
Siff is inmiddels begonnen als project manager bij een groot mediabedrijf. De Vine-video was niet direct aanleiding om haar aan te nemen, maar de managers bij het mediabedrijf waren volgens Siff wel onder de indruk: “We leven in een nieuw tijdperk waarin iedereen een stem moet hebben, en je een digitaal spoor van jezelf wilt achterlaten.”