Wij hebben allemaal zo onze heilige huisjes. Jeroen Busscher schopt ze met liefde voor ons om.
Het is zinvol de customer journey door te trekken naar de HR-afdeling. Want het imago van een organisatie, wordt net zo goed gevormd door een sollicitant, als door een klant! Een sollicitant neemt weliswaar geen product of dienst af, maar wel een mogelijke job.
In de komende twee jaar zijn er in Nederland niet minder dan 50.000 nieuwe mbo'ers nodig in de techniek, de logistiek, de zorg en de bouw. Bedrijven vullen de grote uitstroom van oudere werknemers niet op met afgestudeerde mbo'ers: daarvan zijn er simpelweg te weinig. Talent binnen de eigen organisatie ontwikkelen is dan ook een slimme investering: het zijn serieuze vaklieden met werkervaring. Datzelfde geldt voor zij-instromers uit andere vakgebieden of sectoren.
Employer Branding en arbeidsmarktcommunicatie worden de komende jaren weer steeds belangrijker om de juiste mensen te kunnen aantrekken. Dat zet het MKB in een achterstandspositie. Of zijn er creatieve en betaalbare oplossingen?
Over het algemeen kost het met name moeite om ervaren krachten te werven, starters komen in de meeste sectoren nog steeds moeilijk aan het werk. Hoe ga je hiermee om in de dagelijkse praktijk? Zijn er grote verschillen per organisatie?
Deze 3 blogs over sociale media kunnen wij niet beter verwoorden. Daarom benoemen we ze tot ‘mustreads’ voor iedereen die serieus aan de slag wil met social.
Werken aan een aligned workforce vraagt het nodige van de professional. Het vraagt bijvoorbeeld om een goed verhaal, dat wordt vertaald naar de verschillende doelgroepen, het vraagt om formuleren van relevante boodschappen en om het communicatiever maken van collega’s. Het vraagt om voorbeeldgedrag van de top en om managers die begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Van weten naar willen, kunnen en uiteindelijk doen.
Binnen de nieuwe economie is de concurrentie op de arbeidsmarkt groot. Uitstekende voorwaarden zijn het begin. Toptalent wil daarnaast ook bij topbedrijven werken. Als je een topbedrijf bent, moet je dat dus ook laten zien. En het is juist de bedrijfscultuur die bepaalt of je als top wordt ervaren.
Start-ups en snelle groeiers in de nieuwe economie weten vooral ook talentvolle medewerkers van het juiste profiel te vinden en te binden. De ervaring leert dat de bedrijfscultuur een belangrijke rol speelt om als topbedrijf te worden herkend.
Door de aard van mijn werk ben ik in de laatste jaren bij tientallen organisaties over de vloer gekomen, vaak om recruitment gerelateerde processen onder de loep te nemen en/of te verbeteren. In die tijd heb ik een aantal patronen kunnen ontdekken die bij veel organisaties terugkomen en een negatief effect hebben op de kwaliteit en kosten van recruitment.