De werkgever is niet verplicht om voor een koele thuiswerkplek te zorgen en hoeft ook de kosten van bijvoorbeeld een ventilator of airco niet te vergoeden. Maar nu door het coronavirus veel meer werknemers grotendeels of zelfs permanent thuiswerken, kan het geen kwaad als u werknemers tips geeft over hoe zij kunnen omgaan met zomerse temperaturen op hun thuiswerkplek. Werknemers die vanwege een chronische ziekte extra last hebben van de hitte kunnen hierover contact opnemen met de bedrijfsarts. Hij of zij kan de werknemer maatwerkadvies geven.
56% van de thuiswerkers geeft aan na de maatregelen thuis te willen blijven werken. Opvallend is wel dat de antwoorden over thuiswerken een stuk genuanceerder zijn dan 3 maanden geleden zo blijkt uit doorlopendonderzoek door Fit-to-Position onder 2000 medewerkers, leidinggevenden, HR-medewerkers en HR-managers.
Op de persconferentie van afgelopen donderdag herhaalde premier Rutte dat het advies om thuis te werken van kracht blijft. Zo ook voor de rijksambtenaren. Eind augustus wordt daar de situatie opnieuw bekeken. En het advies wellicht aangepast, zo geeft een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan op NU.nl.
Na een burn-out pak je normaal gesproken in stappen je werk weer op. De huidige situatie zorgt echter voor uitdagingen op dat gebied.
Sociale partners hebben coronaprotocollen opgesteld voor hun sector. Daarin geven zij aan welke maatregelen zij in hun sector of branche nemen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Een coronaprotocol heeft echter geen juridische status binnen de Arbeidsomstandighedenwet.
Werkgevers zien het kantoor steeds meer de rol innemen van een sociale trekpleister, waar hun werknemers graag naar toe komen om samen te werken, te overleggen of te ontmoeten. Maar tegelijkertijd toont recent onderzoek van kantoorinrichter Ahrend onder zo'n 600 werkgevers en werknemers in Nederland juist aan dat een aanzienlijk deel van de werknemers ook in de toekomst graag naar kantoor gaat om gewoon geconcentreerd te kunnen werken.
Werkgevers zien het kantoor steeds meer de rol innemen van een sociale trekpleister, waar hun werknemers graag naar toe komen om samen te werken, te overleggen of te ontmoeten. Maar tegelijkertijd toont recent onderzoek van kantoorinrichter Ahrend onder zo'n 600 werkgevers en werknemers in Nederland juist aan dat een aanzienlijk deel van de werknemers ook in de toekomst graag naar kantoor gaat om gewoon geconcentreerd te kunnen werken
Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 augustus kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de mogelijkheden die er voor hen zijn op de huidige arbeidsmarkt. Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op je plek? Dat zijn vragen waar de loopbaanadviseur mee kan helpen.
Discriminatie is altijd al een moeilijk onderwerp geweest, maar de Black Lives Matter beweging lijkt echt iets in beweging te zetten. Het onderwerp wordt opgepakt niet alleen als het gaat over ras, maar ook over geslacht, leeftijd en afkomst. Zo kondigt Google aan vergaande maatregelen te nemen die, gezien hun dominantie als zoekmachine, impact gaan hebben op ieders Employer Branding aanpak.
Hoe zet u metrics en people analytics optimaal in om van buikgevoel over te stappen naar structureel datagedreven werken? Wat is de impact van de corona-uitbraak op HR Analytics? Het komt allemaal aan bod op het Nationaal HR Analytics Congres dat op 22 en 23 september geheel online gaat plaatsvinden.