Heeft uw ondernemingsraad de afgelopen twaalf maanden een noemenswaardig succes geboekt? Dan kunt u een vrij te besteden geldbedrag winnen.
Werkgeversorganisatie AWVN is geen voorstander van het voorstel van Regiegroep GrijsWerkt om werkgevers wettelijk te verplichten werknemers die dat wensen, in dienst te houden. Werkgever en werknemer kunnen zelf samen bepalen of iemand langer blijft werken. Als de werkgever er geen heil in ziet, werkt het niet aldus de werkgevers.
Ruim de helft van de werknemers is het liefst werkzaam in een klein bedrijf met hooguit vijftig medewerkers. Dit blijkt uit de onlangs afgesloten poll van Unique Uitzendburo.
Samen met gemeenten, brancheverenigingen en kenniscentra gaan CWI en UWV de aandacht van werkzoekenden vestigen op baan- en scholingsmogelijkheden in branches die met tekorten kampen. Tussen 25 februari en 9 mei stellen de samenwerkende partijen wekelijks een nieuwe branche centraal.
Werkgevers deinzen ervoor terug mensen met een arbeidshandicap aan te nemen. Amper de helft heeft ooit een gedeeltelijk arbeidsongeschikte aangenomen en 40 procent is niet bereid dat (weer) te doen. Dat beeld kwam naar voren op de acht regionale UWV-bijeenkomsten die door 2500 bedrijven en ondernemers bijgewoond werden, zo meldt Managersonline.nl.
De strengere keuringsregels, die bij de invoering van de WIA van kracht werden, moeten worden teruggedraaid, vindt FNV. Deze conclusie trekt de vakcentrale uit de reacties die zij kreeg tijdens de WIA-meldweek die onlangs is gehouden, zo meldt Zibb.nl.
HR-managers die zich achter een softwareprogramma verschuilen wanneer een ontslag wordt betekend? Klinkt niet zo raar meer. Er is sinds kort ‘talent management software’ verkrijgbaar die organisaties niet alleen helpt bij het vinden, aanwerven en weerhouden van geschikt personeel, maar ook nog eens vertelt welk personeelslid niet of te weinig presteert en daarom ontslagen mag worden.
Mensen met een ‘kleine handicap’, minder dan 35 procent afgekeurd, zijn ten opzichte van een jaar eerder vaker aan het werk. Werkte in 2006 46 procent van deze ’35-minners’ na de beoordeling weer, in 2007 is dat gestegen naar 62 procent.
Ieder jaar past de fiscus de minimale hoogte van de franchise – het eerste gedeelte van het salaris waarover geen particulier pensioen mag worden opgebouwd – aan. In 2008 bedraagt deze € 12.209.
De Nederlandse werkzoekende wil op het 'werken bij' gedeelte van de bedrijvensite van zijn/haar toekomstige werkgever als eerste de arbeidsvoorwaarden en het te verwachten salaris terugvinden, gevolgd door bedrijfsinformatie en de locatie/standplaats van een functie. Slechts 7 procent van de werkgevers geeft echter goed inzicht in haar arbeidsvoorwaarden. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder 662 personen uit de Nederlandse beroepsbevolking en 350 recruitmentsites van Nederlandse werkgevers.