Ondernemingsorganisatie VNO-NCW wil een halt toeroepen aan de grote premiestijgingen en bijstortingen in pensioenfondsen door werkgevers. Bijstorten deden zij ook al in 2002, toen er pensioenproblemen waren. In een artikel in NRC Handelsblad zegt Gerard Verheij van VNO-NCW dat het nu welletjes is.
Leidinggevenden hebben vaak maar een vaag vermoeden hoe de organisatie kan worden verbeterd, of ze volgen blindelings de aanwijzingen van een gerenommeerd adviesbureau. Maar de doelen in deze verbetertrajecten zijn vaak niet goed onderbouwd, zegt André de Waal, onderzoeker van de Maastricht School of Management en Center for Organizational Performance. Hij geeft verbetertips, zoals: ‘neem de tijd’.
Bijna tweederde van de laagopgeleide jongeren is bang om op de arbeidsmarkt verdrongen te worden door leeftijdsgenoten met een beter diploma.
Werknemers hebben vorig jaar fors minder geld weggezet op rekeningen voor spaarloon en levensloop. Dat laten cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien.
Steeds minder mensen melden zich om psychische redenen ziek. Het niveau ligt nu onder dat van 2001. Dat blijkt volgens het Nederlands Dagblad uit een grootschalig onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.
Mannen krijgen meer te maken met seksuele intimidatie nu vrouwen meer delen in de macht op de werkvloer. Dat laat Australisch onderzoek zien waarover Carriere.blog.nl bericht.
Bedrijven bezuinigen driftig op personeelskosten, maar durven niet aan de auto van de zaak te komen. Een op de acht werkgevers vermindert weliswaar het aantal typen auto’s waaruit gekozen kan worden, maar slechts 4 procent overweegt hardere maatregelen.
Uit onderzoek van KPMG onder 241 senior financiële medewerkers in Europa blijkt dat bedrijven het ergste ontslag- en bezuinigingsleed nog niet geleden is. Het adviesbureau denkt dat een tijdperk van permanente kostenbesparingen is aangebroken. Maar dat is niet altijd goed voor de gezondheid van de werknemers.
Of vrachtwagenchauffeurs nou sjoemelen met de tachograaf óf dat zij zich perfect houden aan de rij- en rusttijden, zij leiden in beide gevallen een ongezond leven. In het eerste geval draaien zij te lange werkdagen. In het tweede geval kunnen zij slaapstoornissen krijgen, doordat hun bioritme wordt verstoord.
De gemeente Rotterdam maakte een verboden onderscheid door alleen voltijds werkende 60-plussers arbeidstijdverkorting te bieden. Dat besliste de Commissie Gelijke Behandeling.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling