Er zijn dit jaar zeven genomineerden voor de Digitaal-Werven award, de prijs voor de beste corporate recruitmentsite. De sites worden genomineerd omdat ze een goede totaalervaring bieden. Dus de juiste content, een goede gebruikerservaring, een fijn sollicitatieproces, kortom een uitstekende candidate experience. Ze hebben echter ook allemaal iets unieks, iets wat ze net iets beter maakt dan de rest.
Driekwart van de werknemers geeft aan dat hun werkgever weinig 50-plussers aanneemt. Dat blijkt uit CNV-onderzoek onder bijna 2400 leden boven de 45 jaar.
De slagingskans van hybride werken (waarbij werknemers deels op kantoor en deels thuis werken) hangt af van de samenwerking tussen collega’s. Dat blijkt uit een onderzoek door employee-feedbackspecialist Effectory onder meer dan 400.000 werknemers van Nederlandse bedrijven. Hierin geeft 63 procent aan dat het hybride werken een grotere kans van slagen heeft als de samenwerking goed is.
Het netto maandsalaris van Nederlanders met een modaal inkomen stijgt in 2022 met 7,75 euro. Dat is een stijging van 0,34 procent. Dit blijkt uit de doorrekeningen die HR-dienstverlener Visma | Raet jaarlijks uitvoert, direct na het bekendmaken van de Rijksbegroting. De belangrijkste overige conclusies luiden als volgt:
Langzaamaan gaan steeds meer kantoren (deels) open. Dat is even wennen, ook voor organisaties die nu moeten beslissen hoe het flexibele werken vorm krijgt als straks alle coronarestricties zijn opgeheven. Welke lessen trekken bedrijven uit het massale thuiswerkexperiment van de afgelopen anderhalf jaar? Recruitmentorganisatie Robert Walters vroeg meer dan 400 bedrijfsleiders en ruim 800 professionals wereldwijd welke veranderingen zij verwachten na de coronapandemie.
Er zijn in 2021 zeven genomineerden voor de Digitaal-Werven Award. De prijs voor de beste corporate recruitmentsite die wordt uitgereikt op 26 oktober tijdens het Digitaal-Werven Event.
Nederlandse werkgevers houden hun hart vast voor de aankomende maanden. Een derde van hen verwacht een (sterke) toename van verzuim door stress en mentale klachten. De helft van de werkgevers maakt zich zorgen om het mentale welzijn en de veerkracht van werknemers. Dit is mede veroorzaakt door de coronapandemie en de bijbehorende veranderingen in de manier van werken. Hoe groter het bedrijf, hoe groter de zorgen: bij organisaties met meer dan 250 werknemers verwacht zelfs 40% een toename van verzuim.
Hybride werken vraagt om veerkrachtige medewerkers. Zij moeten zich steeds aanpassen aan de verschillende werkomgevingen. En bevlogen zijn om het maximale resultaat te halen uit die werkomgeving. HR-teams moeten nu de employee journey op hybride werken aanpassen om het potentieel van medewerkers te ontsluiten. In deze webinaropname krijgt u inzicht in de voorwaarden voor veerkracht in hybride werkomgevingen en hoe u die met uw HR-team stimuleert.
In 2012 heeft Draaijer+partners onderzoek gedaan naar de werkomgeving van de toekomst, destijds was die toekomst 2020. In het blog van Jan Joost Flim kan je teruglezen wat er van die verwachtingen is uitgekomen. Momenteel zijn er redenen genoeg om weer opnieuw onderzoek te doen naar de werkomgeving van de toekomst. Gaby Nijland deed dit jaar haar afstudeeronderzoek bij draaijer+partners en onderzocht voor ons de toekomst: de werkomgeving van 2030.