Steeds vaker gebruiken werknemers LinkedIn, Facebook en Twitter bij het zoeken naar een baan. En steeds vaker maken bedrijven daar gebruik van door hun ‘corporate identity’ via social media te laten zien.
Alle bij het pensioenfonds betrokken partijen moeten door de pensioenbesturen inzicht krijgen in de kosten. Dit schrijft minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer in een reactie op het rapport ‘Kosten pensioenfondsen verdienen meer aandacht’ van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Werken uw medewerkers met gefabriceerde nanodeeltjes? Om de gezondheidsrisico’s in kaart te kunnen brengen, heeft staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de nieuwe Stoffenmanager Nano 1.0 ontwikkeld.
17 procent van de Nederlandse beroepsbevolking die in 2010 aan een (nieuwe) baan is begonnen, geeft aan deze te hebben gevonden via bekenden en/of het eigen netwerk. Dit maakt dat bekenden/netwerk in 2010 weer de effectiefste bron was voor het vinden van een (nieuwe) baan, hoewel zij ten opzichte van 2009 licht aan effectiviteit heeft verloren.
HR-managers zien het werven van personeel steeds meer als een grote uitdaging. Dit is een groot verschil met 2010 en 2009, toen inkrimping, ontslag en de gevolgen van de crisis werden gezien als uitdagingen. Dit blijkt uit onderzoek van Heliview Research onder 643 werkgevers.
Het deskundigenoordeel van het UWV als second opinion kan afhankelijk van de omstandigheden meer waarde hebben dan het oordeel van de bedrijfsarts.
Als een werknemer gedurende enkele maanden minder uren werkt, kort de werkgever hem op zijn salaris. Volgens de werknemer heeft hij zich gehouden aan zijn overeenkomst op basis van Het Nieuwe Werken.
Artikel 36 lid 2 WOR kent de term belanghebbende niet, waardoor de vakbonden en de ondernemingsraad van de andere onderneming niet-ontvankelijk zijn bij de rechter.
Het Ministerie van Financiën heeft met ingang van dit jaar bepaald dat een ontslagregeling met het karakter van een vervroegde uittreding belast wordt tegen een tarief van 52 procent. Het gaat hier om een Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU).
Een werkgever die wil reorganiseren, moet zich aan de criteria in het Ontslagbesluit houden. In overeenstemming met de ondernemingsraad gemaakte criteria die afwijken van het Ontslagbesluit zijn in principe niet toegestaan. Bij een reorganisatie moet in beginsel aanknoping worden gezocht bij de geldende beginselen, te weten het Ontslagbesluit.