Vakbondsleden bij PGI en Timeos krijgen een extra vrije dag voor studie of voor 1000 euro scholing bij een reorganisatie. Hiermee krijgen ze meer dan hun collega's en dat is voor het eerst zo meldt het AD. Werkgevers zijn tegen, zo laten de werkgeversorganisaties weten.
De Belastingdienst heeft de vijfde uitgave van de 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2013' gepubliceerd. In de Nieuwsbrief zijn ook de veranderingen in de 30%-regeling opgenomen. De regeling is op drie punten aangepast.
In 2012 gingen werknemers gemiddeld met 63,6 jaar met pensioen. Een half jaar later dan in 2011. Ruim 40 procent van de werknemers was bij pensionering 65 jaar of ouder. In totaal gingen vorig jaar 78.000 werknemers met pensioen aldus cijfers van het CBS.
Het overleg met de vakbeweging en de werkgevers over een sociaal akkoord wordt gefrustreerd door het kabinet zo zegt voorzitter van de vakcentrale FNV Ton Heerts in de Volkskrant. De wijzigingen op de AOW gaan door zonder daar eerst over te overleggen aldus Heerts.
Volgens Brussel beschermt de overheid in Nederland werknemers onvoldoende na terugkeer van zwangerschaps-, adoptie- of ouderschapsverlof. Nederland moet hiervoor dan ook voor de rechter verschijnen aldus de Europese Commissie. Stoere taal, aldus Patrick Hendriks, onder meer mede oprichter van Verzuim Onder Controle B.V. dat zich ook op duurzame arbeid richt.
Bedrijven besteden minder tijd en geld aan bedrijfshulpverlening. Minder mensen volgen cursussen en ook krijgen bhv’ers minder herhalingscursussen zo meldt de NOS.
Onlangs verscheen de jaarlijkse ontslagvergoedingsindex van Pascal Kruit, arbeidsrechtadvocaat bij Ten Holter Noordam Advocaten. Daaruit blijkt dat de ontslagvergoedingen in 2012 gemiddeld 10 procent lager waren dan de jaren ervoor. Daarmee liggen ze op het niveau van wat de regering nu voorstelt in haar plannen zo stelt Kruit op BNR Nieuwsradio.
Verzuim als gevolg van stress nam toe in 2012. In 2010 en 2011 had 1 op de 5 werknemers die langdurig verzuimden psychische klachten en in 2012 steeg dit naar 1 op de 3 werknemers. Dat blijkt uit een analyse van 365, gebaseerd op ruim 1 miljoen werknemers.
U kon tot en met 2012 een werkloze of gedeeltelijk arbeidsgeschikte een onbetaalde proefplaatsing aanbieden van drie maanden. Per 1 januari jl. is dat tot twee maanden teruggebracht. Die periode geeft u de tijd om uw twijfels over het functioneren van de werknemer wel of niet weg te nemen.
Na twintig jaar onderzoek is er consensus dat er een bescheiden bewijs is voor het verband tussen HR en prestaties van de organisatie. Dat concludeert Jaap Paauwe, hoogleraar Organisatie en Personeel aan de Universiteit Tilburg. Hij eindigde afgelopen jaar als 15e in de top 100 van meest invloedrijke internationale HR-denkers van het Britse HR Magazine.