In Portugal is besloten om een viertal feestdagen tot 2018 te schrappen om zo het hoofd te bieden aan de crisis. In Nederland zou dit relatief gezien een grote aderlating zijn; wij hebben de minste vrije dagen van West-Europa zo blijkt uit onderzoek van Mercer.
39 procent van de werknemers zegt nooit een romantische relatie te beginnen op het werk. Omdat dit hun carrière zou kunnen schaden zo blijkt uit een internationale poll van Monster.
Het kabinet wil de leeftijdsgrens van de premiekorting voor het in dienst nemen van oudere werknemers die voorafgaand aan de dienstbetrekking een sociale verzekeringsuitkering of bijstand hadden, verhogen van 50 jaar naar 56 jaar. Reden is dat de grootste afstand tot de arbeidsmarkt vanaf 56 jaar optreedt.
De nieuwe regels voor arbeidscontracten moeten met een jaar worden uitgesteld tot 1 juli 2015. Dit is wat een meerderheid in de Kamer wil zo weet Nu.nl te melden.
Door stereotypering worden niet alleen sollicitanten benadeeld, ook de werkgever: de juiste persoon komt namelijk niet op de juiste plek aldus het College voor de rechten van de mens.
Het Europees Parlement in Straatsburg heeft met de lidstaten een akkoord bereikt dat niet EU-werknemers die naar Europa komen om tijdelijk werk te verrichten, in de toekomst van betere arbeidsvoorwaarden kunnen genieten dan nu vaak het geval is.
Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen berekent niet langer kosteloos het dagloon. Vanaf 1 februari 2014 moeten eigenrisicodragers (ERD’s)voor de Ziektewet voor de berekening en voor de gegevens die daarvoor nodig zijn betalen.
Steeds meer bedrijven in de handel, logistiek en industrie willen niet meer volgens de traditionele ‘organisatiehark’ werken. Zij zetten daarmee in op sociale innovatie en zien hiermee hun resultaten toenemen.
Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het met D66, ChristenUnie, SGP en de coalitiefracties op 3 februari 2013 eens geworden over aanpassingen in de Wet werk en bijstand (WBB) en de Participatiewet. De aanpassingen komen ten goede aan Wajongers. De Tweede Kamer is per brief over de afspraken ingelicht.
De Europese Commissie (EC) gaat in de loop van 2014 na of mobiele EU-burgers nadelen ondervinden van de fiscale bepalingen van de lidstaten. De EC wil de fiscale bepalingen nauwgezet onderzoeken om er zeker van te zijn dat mobiele EU-burgers niet worden gediscrimineerd.