Bedrijven kunnen vanaf 1 juli 2015 ook een premiekorting krijgen als zij een jongere uit de bijstand of WW aannemen bij een dienstverband van 24 uur per week. Aanpassing van de regeling was volgens Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, nodig omdat er te weinig bedrijven gebruik maken van de regeling. Zij roept bedrijven op de 150 miljoen aan belastingvoordeel in 2015 niet onbenut te laten.
Voor werkgevers die dit jaar voor het eerst de werkkostenregeling (WKR) toepassen, vervallen de afspraken met de Belastingdienst over vergoedingen en verstrekkingen die zijn gemaakt op basis van de wet- en regelgeving tot en met 2010. De afspraken blijven gehandhaafd wanneer die gerichte vrijstellingen of intermediaire kosten betreffen.
Bij werkgevers rijst wel eens de vraag over wat zij een werknemer tijdens ziekte moeten betalen. Niet alleen het 'naar tijdruimte vastgestelde loon' moet worden doorbetaald, de zieke werknemer heeft ook recht op extra’s, zoals bonussen, min of meer vaste overwerkvergoeding en commissie.
Bijna de helft van de leiders vindt zichzelf open, coachend en stimulerend. Zij geven veel verantwoordelijkheid en vertrouwen aan hun medewerkers. Dit blijkt uit de presentatie van het Nationaal Leiderschapsonderzoek 2015 tijdens de Big Improvement Day.
Er is veel gaande op het gebied van wet- en regelgeving binnen HR. De werkkostenregeling, de Wet Werk en Zekerheid met de bijbehorende transitievergoeding, de participatiewet en meer. Veel om in de gaten te houden, veel nieuwe zaken om toe te passen. Leren op afstand in een korte tijd is dan wel zo efficiënt.
Dat is de belangrijkste uitkomst van het Nationaal Leiderschapsonderzoek, uitgevoerd door Initial Concept in opdracht van opleidingsinstituut De Baak, pr-bureau Winkelman Van Hessen en NRC Q onder 432 mensen - zowel leiders als werknemers.
De verzekering die werkgevers afsluiten om de uitkering van langdurig zieke (ex-)werknemers te financieren, kost veel meer aan premie dan die zieke werknemer in werkelijkheid kost. Bij overheidsinstelling UWV betalen werkgevers zeker 60 procent te veel, bij private verzekeraars minstens 30 procent. Adviesbureau Mercer komt tot die conclusie na een analyse van ruim €1,2 miljard aan Nederlandse loonsommen.
Duurzame koplopers worden radicaler, talrijker en realiseren meer impact. Dat signaleert MVO Nederland in haar tweejaarlijks trendrapport. Nieuwe technologie, een krachtige beweging van onderop en succesvolle duurzame businesscases dragen bij aan de doorbraak.
Om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt, schrapt V&D onder meer arbeidsplaatsen en moeten de werknemers een loonoffer brengen zo meldt Nu.nl.
Twintig werkgevers op de Amsterdamse Zuidas – verenigd in de Ambitie van Zuid - lanceren een internetplatform voor werkzoekenden met een beperking en werkgevers die daarvoor openstaan. Hiermee willen zij een structurele bijdrage leveren aan de baangarantieafspraken uit het Sociaal akkoord en de doelstellingen van de Participatiewet.