Thuiswerkers ervaren een relatief hoge werkdruk. Ze werken vaker over en vinden het lastiger om de balans tussen werk en privé gezond te houden. Volgens GZ-psycholoog Marijke Vink is ons brein is niet gebouwd op de hoeveelheid prikkels die we in de jachtige samenleving van nu te verwerken krijgen en moeten we weer terug naar de menselijke maat. Daar kunnen werkgevers en leidinggevenden volgens haar zeker ook aan bijdragen.
50 Procent van de HR-professionals in heel Europa is ontevreden over de aandacht die HR Analytics momenteel in de sector krijgt en slechts 9 procent is tevreden.
Sinds de invoering van de Europese privacywet –de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) – zijn meer dan 95.000 klachten over mogelijke datalekken binnengekomen bij Europese toezichthouders zo meldt de Europese Commissie.
23 Procent van de Nederlandse werkgevers verwacht door de groeiende automatisering de komende twee jaar meer medewerkers aan te nemen. Ondanks het optimisme, ondervindt 45 procent van de Nederlandse werkgevers problemen bij de zoektocht naar kandidaten met de gewenste technische vaardigheden (hard skills). Dit geldt in mindere mate voor persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden.
Accountmanager. Die functie is het meest aangeboden in de vacatures van het afgelopen jaar. Verder zijn veel werkgevers op zoek naar automonteurs, docenten Nederlands, verpleegkundigen, loodgieters, koks en business controllers. Maar wat zijn de 15 beroepen waar de minste vraag naar is?
Werkplezier levert veel op, zowel voor de werkende zelf als voor de werkgever. Werkplezier maakt productiever, vermindert het gevoel van werkdruk en zorgt voor een voldaan gevoel. Het blijkt dus een goede remedie tegen werkstress en burn-out. Medewerkers die plezier hebben in hun werk dragen ook bij aan een betere sfeer in het bedrijf en een hogere productiviteit.
Hoe zorgen we er voor dat goede voornemens standhouden, en niet op Blue Monday alweer vergeten zijn? Een aantal concrete handvatten die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ontwikkeld om gezond & veilig werken te bevorderen.
85 procent van de Nederlandse managers vindt innoveren van levensbelang voor het voortbestaan van hun organisatie. Maar innovatie gaat niet zonder slag of stoot. Een uitdaging is de innovatiemoeheid van medewerkers, waar een derde van de Nederlandse organisaties mee te kampen heeft. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Peilstok van de Nederlandse innovatie’ dat is uitgevoerd in opdracht van ilionx en QNH Consulting.
Investeren in persoonlijke ontwikkeling van werkenden moet als volwaardige arbeidsvoorwaarde worden aangemerkt. Afspraken over budgetten voor scholing en ontwikkeling worden dan als standaard onderdeel van het totale beloningspakket gerekend. Ook moet het belang van scholing op de werkplek beter onderkend worden. Dat stellen de gezamenlijke werkgevers, verenigd in VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN, in hun arbeidsvoorwaardennota voor 2019.
Een gezonde werkomgeving zorgt voor een stijging in productiviteit met maar liefst 10%. Dit zegt D/Dock met hun Healing Office onderzoek te hebben aangetoond.