Een groot deel van de Nederlandse werknemers heeft vriendschappen op de werkvloer. Maar liefst 64 procent zegt vriendschappelijke relaties te hebben met collega’s en persoonlijke dingen met hen te bespreken.
Diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit zijn onderwerpen die bij steeds meer bedrijven op de agenda komen te staan. Meer diversiteit is een mooi streven. Maar hoe pak je het aan? Een werkomgeving creëren waar iedereen zich thuis voelt blijkt vaak een grote uitdaging.
Meer dan de helft van generatie Z (55 procent) en de millennials (56 procent) geeft ondanks de afleiding die erbij komt kijken de voorkeur aan een open kantooromgeving. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Future Workplace, uitgevoerd in opdracht van unified communications-bedrijf Plantronics, Inc. (Poly) (NYSE: PLT). De resultaten laten zien hoe de vier moderne werkende generaties denken over hun werkomgevingen en zaken als het stimuleren van productiviteit, hoe ze functioneren op kantoor en hoe ze omgaan met afleidingen.
Na de invoering van de AVG hebben HR-professionals nauwelijks meer oog voor privacy en databeveiliging. Ook 'robotisering/digitalisering’ is een opvallend lage prioriteit voor HR. Bovendien heeft slechts twintig procent een beeld wat de technologische ontwikkelingen concreet betekenen qua mogelijke impact op bezetting, competenties, werving, scholingsbehoefte en werkprocessen.
Alle medewerkers van Achmea hebben een uitnodiging gekregen om het manifest 'Veilig Onderweg' te ondertekenen. Met een Virtual Reality (VR) Experience laat het bedrijf haar medewerkers zelf ervaren wat afleiding in het verkeer met je doet.
Het moet voor werkgevers simpeler worden om mensen met een beperking in dienst te nemen. Werk moet voor werknemers meer lonen. Werkgevers en werkzoekenden weten elkaar makkelijker te vinden. En mensen komen niet alleen aan het werk, maar blijven dat ook. Dit zijn de belangrijkste doelen uit de aanpak 'Het Breed Offensief' van staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). In de voortgangsbrief die ze naar de Eerste en Tweede Kamer heeft gestuurd staat hoe nog meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk kunnen komen en aan het werk kunnen blijven.
De steeds grotere rol voor technologie en complexere vraagstukken vereisen een andere manier van (samen) werken. Eén van de oplossingen is starten met agile werken. Ondersteunende diensten als FM, HR en IT ervaren echter dagelijks dat agile werkende teams andere faciliteiten en ondersteuning vragen en dat de veranderende wensen in veel gevallen niet matchen met het huidige beleid of concept. Enkele inzichten uit de praktijk.
Gelijk werk wordt voortaan gelijk beloond bij APG. Ruim 125 vrouwelijke medewerkers van de pensioenuitvoerder ontvingen eerder dit jaar een brief waarin staat dat hun salaris per 1 juni is verhoogd. Hun beloning is op hetzelfde niveau gebracht als dat van mannelijke collega’s met vergelijkbare functies, ervaring en dienstjaren. Tegelijk neemt APG maatregelen om dit thema duurzaam op te lossen.
Een groot deel van de werknemers in Nederland ontvangt eind deze maand netto minder vakantiegeld dan vorig jaar. Terwijl vrijwel alle werkende Nederlanders profiteren van lagere belastingen op loon, staat daar een hoger belastingtarief op het vakantiegeld tegenover voor inkomens vanaf 34.000 euro per jaar. Vooral werknemers met hogere inkomens gaan dit merken.
Als je in jouw bedrijf te maken krijgt met een werknemer die arbeidsongeschikt is geraakt door een letselschade ongeluk, zit je met een probleem. Naast de fysieke en emotionele schade die ongevallen veroorzaken, vragen ze ook om formele actie van de werkgever. Maar wat moet je allemaal doen als een van jouw personeelsleden niet meer kan werken ten gevolge van een letselschade?