Ook na de coronacrisis zal het thuiswerken een blijvertje zijn. Vaak in combinatie met werken op kantoor: het hybride werken. De regering heeft daarom de mogelijkheid van het aanbieden van een onbelaste thuiswerkvergoeding door de werkgever geïntroduceerd. Het is mogelijk om met elke werknemer afzonderlijk vaste afspraken te maken over het aantal dagen per week waarop de werknemer thuiswerkt en op het werk komt. Op basis hiervan kan de werkgever een vaste vergoeding toekennen.
De coronapas is ingevoerd. Dat betekent dat toegangscontrole bij bezoekers vanaf 13 jaar in de culturele sector en bij horecagelegenheden dan verplicht is. Zonder die pas geen toegang. Stel: een horeca-medewerker (A) is niet gevaccineerd, heeft geen bewijs van immuniteit en wil zich ook niet (telkens) laten testen. Dan kan het wel eens ingewikkeld worden in bepaalde situaties.
Hoe zorg je er in de huidige markt voor dat je jouw medewerkers binnen boord houdt en aantrekkelijker wordt voor nieuwe medewerkers? Ik heb hieronder een vijftal tips uitgeschreven.
Als werknemer het oneens is met het advies van de arbo- of bedrijfsarts kan hij een deskundigenoordeel aanvragen bij UWV. Maar wat gaat nu voor als dat de UWV-verzekeringsarts een ander oordeel geeft dan de arbo-arts?
Vaccineren en de werkvloer is trending topic, helemaal nadat minister De Jonge liet weten dat het vragen aan de werknemer naar de vaccinatiestatus is toegestaan en hij zelfs een suggestie deed voor een mogelijke wetswijziging.
Redteam mindset: “Zo ben ik nu eenmaal, daar kan ik niets aan doen! Als alles goed gaat dan heb ik er geen last van, maar wanneer het tegenzit dan komt dit boven en tja, daar kan ik verder niets aan doen. Ik ben normaal een hartstikke positief mens!” Wanneer je dit hoort dan weet je dat je als high performance mentor werk aan de winkel hebt.
Kennis van en passie voor leren en ontwikkelen, dat is wat ons bindt bij Gooiconsult. We zijn altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en delen dat graag met jou. Hierbij 5 tips op het gebied van re- en upskilling en over hoe ik geïnspireerd blijf.
In bijgaande uitspraak verzoekt werkgever, een zorginstelling, ontbinding van de arbeidsovereenkomst met werknemer, omdat zij volgens werkgever verwijtbaar handelt door het plaatsen en/of delen van LinkedIn-berichten.
Werknemer verschijnt met verkoudheidsklachten op het werk en gaat niet naar huis ondanks dat meerdere collega’s hem dat hadden geadviseerd. De volgende dag meldt werknemer zich ziek en twee dagen later blijkt dat hij positief is getest op het coronavirus.
Werknemer valt op 9 januari 2014 uit wegens ziekte. Dat blijft hij, o.a. als gevolg van een arbeidsconflict. Werkgever betaalt 104 weken loon tijdens ziekte. Per datum einde wachttijd (8 januari 2016) krijgt werknemer geen WIA toegekend. UWV oordeelt namelijk dat hij zijn eigen werk wel bij een andere werkgever kan doen. Werknemer krijgt (daarom) wel WW. Tot 1 januari 2017, want per die datum treedt hij ook daadwerkelijk bij een andere werkgever in dienst. De arbeidsovereenkomst met de aanvankelijke werkgever is echter nooit beëindigd.