Wist jij het al? Ben je 45 jaar of ouder, dan behoor je tot de categorie arbeidsmarktbejaarden. Net als bij ‘gewone’ bejaarden betekent het dat je eigenlijk niet meer meedoet. Blijkbaar zijn er weinig werkgevers die zitten te wachten op deze categorie arbeidspotentieel. Jammer voor jou en jammer voor al je mogelijke collega’s die zich in het spitsuur van het leven bevinden en niet van jouw ervaringen en levenswijsheid kunnen leren. Zeker ook jammer voor alle recruiters en werkgevers die dit kortzichtige standpunt innemen. De grote vraag is of dit nog te veranderen is en hoe je als arbeidsmarktbejaarde ooit een baan vindt.
Maak jij ook wel eens mee, dat je ondanks je ervaring en expertise, niet voor elkaar krijgt waar jij je zinnen op hebt gezet? Voor die uitdagende klus heb je duidelijk voor ogen waar het heen moet, wat je voor elkaar wilt krijgen en hoe je daar wilt komen. Je weet wie je hiervoor nodig hebt en wat deze mensen hiervoor moeten doen. Maar toch…
Dit keer delen wij graag de expertise van onze gastblogger Liesbeth Wesselius, Register-Casemanager.
Video is een belangrijk onderdeel van employer branding. Toch zijn veel kansen van video vaak onbenut. Dat is een gemiste kans, want video is ideaal om de organisatie te visualiseren voor kandidaten. Met een goede strategie zorg je ervoor dat je als werkgever opvalt. Dit blog helpt je met een aantal tips op weg om video effectief in te zetten.
Talentvolle medewerkers zijn simpelweg onmisbaar. Het is een gouden uitspraak die iedere HR-manager in zijn oren heeft geknoopt. Talentvolle medewerkers zorgen ervoor dat organisaties het verschil maken in deze concurrerende markt. Alleen door het tonen van lef blijft u voorop lopen. Als ik het heb over talentvolle medewerkers heb ik het niet per se over nieuwe medewerkers. Het gaat ook om de skills die uw huidige medewerkers in huis hebben. Deze skills moeten natuurlijk wel goed uit de verf kunnen komen.
Veel voornemens om te veranderen mislukken omdat we de verandering met ons denken en gedrag tegenhouden. Op 1 januari, na een vakantie of na een training nemen we ons voor om ons leven anders in te gaan richten. Nu ga ik écht gezonder leven, meer tijd door te brengen met m’n geliefden en promotie maken of een betere baan zoeken. Hoe komt het toch dat onze plannen zo vaak mislukken? Waarom is een voornemen alleen niet voldoende? Wat zijn goede manieren waarop je wél je gedrag kunt veranderen?
De Hoge Raad heeft vlak voor Kerst weer een Ragetlie-arrest gewezen. Na het arrest uit 1986 en de codificatie van de Ragetlieregel in artikel 7:667 lid 4 BW bestaat er nog steeds onduidelijkheid over de precieze reikwijdte van die regel. De Hoge Raad brengt verduidelijking.
Succesvolle organisaties hebben een heldere visie en strategie en vertalen deze naar concrete doelen. Alleen wanneer managen (3), meten (2) en omschrijven (strategiemap) (1) in onderlinge samenhang zijn ontwikkeld, is organisatiesucces mogelijk. Hierbij is de balanced scorecard een veelgebruikt evaluatiehulpmiddel om te bepalen of doelen worden behaald. Met de HR scorecard, die is afgeleid van de business balanced scorecard, wordt gemeten in relatie tot het menselijk kapitaal.
De economische malaise van de laatste jaren heeft veel bedrijven problemen opgeleverd. De consument werd een stuk voorzichtiger met zijn geld. Eind 2012 bleek dan ook uit de cijfers van het Engelse Office of National Statistics dat het gemiddelde Engelse gezin per week ruim 50 euro (£45) minder uitgegeven had dan voor de recessie. Dat lijkt een klein bedrag, maar doorgerekend voor het hele land komt dat op maar liefst €4,5 miljard (£3.8 miljard) per maand.
Waarom zijn sommige ondernemingen succesvol en falen anderen? Wat kun je als leidinggevende doen om te voorkomen dat jouw onderneming ophoudt te bestaan?
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling