Het tijdperk dat er vooral gewerkt werd omdat er brood op de plank moest, ligt achter ons. Werkenden van tegenwoordig vinden het ook belangrijk dat hun werk zinvol is, dat het aansluit bij waarden die zij belangrijk vinden. Welke invloed heb je daar zelf op? En hoe kun je als werkgever inspelen op die groeiende behoefte aan zingeving in het werk?
Welk effect heeft de communicatie van een arts op de patiënt? In welke mate draagt empathie bij aan het welzijn van de patiënt en hoe ziet empatisch gedrag er dan uit? Om deze en andere vragen draaien de onderzoeken van Liesbeth van Vliet van de Universiteit Leiden. In de Week van de soft skills ging Marijn de Geus van Faculty of Skills met haar in gesprek.
Klantgesprekken via video scoren structureel een hogere NPS dan face-to-face-gesprekken. Dat op het eerste gezicht opmerkelijke feit kwam ter sprake in de online talk die we hadden met Rutger Teunissen van 24sessions. Je kunt de hele talk nu terugkijken.
Veranderingen worden pas een succes als medewerkers happy zijn. Als ze geïnformeerd, intrinsiek gemotiveerd en toegerust zijn om bij te dragen aan succes. Deze overtuiging staat centraal in het zesde boek van PROOF, Happy Change. Vijf vragen aan de auteurs Bea Aarnoutse en Marianne Jaarsma over hoe je medewerkers in verandering optimaal faciliteert in hun weten, willen en kunnen.
Hybride werken is dé trend. Maar op welke manier je hybride werken het beste kunt toepassen hangt erg af van je organisatiecultuur, betoogt Ross Seychell van HR-softwarebedrijf Personio.
Je kunt de boekenkasten van je collega’s inmiddels uittekenen en zelfs praten over hoe vermoeiend dat videobellen is, begint een beetje vermoeiend te worden. Maar het mantra blijft: nog even volhouden. Daarom is het tijd voor een voorjaarsschoonmaak van je online meetings zodat je er weer fris tegenaan kunt.
Hoe ontwikkel je een nieuw gebouw dat de transitie van een meer traditionele naar een moderne, hybride blik op werken optimaal ondersteunt? Michiel Verlaak (NVM) en Alexandra Meeuwisse (HEVO) delen hun praktijkervaring: ‘Het schetsontwerp dat er al lag toen corona uitbrak bevatte al wel een aantal belangrijke uitgangspunten om een nieuwe vorm van werken op te vangen, maar corona heeft daarin vervolgens wel een enorme versnelling aangebracht.’
Ondanks dat er steeds meer werk geautomatiseerd wordt, lijkt de werkdruk toch hoger te worden. Hoe komt het dat 1 op de 6 medewerkers nog steeds burn-out gerelateerde klachten heeft in een tijd van digitalisering? Dit is een vraag die Sylvia Bogerd, Business Consultant bij Salure dagelijks bezighoudt. Vanuit het Lean gedachtegoed helpt zij organisaties om op een andere manier naar werkprocessen te kijken, zodat werknemers meer tijd over houden voor het werk waar ze goed in zijn. In deze blog legt ze uit hoe je in 5 stappen je werkgeluk vergroot door je HR-processen slimmer aan te pakken.
Mardjan Seighali is directeur van stichting UAF , een organisatie die zich inzet voor gevluchte studenten en professionals op de Nederlandse arbeidsmarkt. Zelf weet ze als geen ander hoe het is om je een nieuwe taal en cultuur eigen te maken. In een gesprek met Marijn de Geus in de Week van de soft skills bleek haar nieuwsgierigheid daarbij essentieel
Betaal jij onnodig te hoge loonkosten? Werkgevers laten soms duizenden euro’s liggen in de salarisadministratie. In deze blog lees je 3 controles die je kunt (laten) uitvoeren om te zien of jij kosten kunt besparen.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling